Στην Αθήνα το Φεστιβάλ Κινεζικού Κινηματογράφου

kinezikoskinimatografos

Φεστιβάλ Κινεζικού Κινηματογράφου στην Αθήνα, από 5 έως 8 Μαΐου, διοργανώνει η Κινηματογραφική Ένωση της Κίνας (China Film Association), με σκοπό την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, τη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον κινεζικό κινηματογράφο και την προσέγγιση των Ελλήνων και Κινέζων κινηματογραφιστών.

Οι Έλληνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην μεγάλη οθόνη -με ελεύθερη είσοδο- τέσσερις από τις καλύτερες ταινίες του κινεζικού κινηματογράφου, παραγωγής 2018-2019. Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου, ώρα 21.00, στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, Αίθουσα 2 (Βασιλίσσης Σοφίας 124), όπου θα προβληθεί η ταινία «Γκαντέμηδες» του Ράο Ξιαοζί. Μετά την προβολή της ταινίας  θα δοθεί η ευκαιρία στους θεατές να συζητήσουν με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της και να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι του κινηματογράφου και του πολιτισμού της Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Κινέζους κινηματογραφιστές, να μοιραστούν εντυπώσεις, να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις συνεργασίας. Παράλληλα, η Κινηματογραφική Ένωση της Κίνας εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για τη συνεργασία και στο σκηνοθέτη Αντώνη Κιούκα για την πολύτιμη βοήθεια του στην επικοινωνιακή υποστήριξη του Φεστιβάλ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.