Πράσινες Πολιτιστικές διαδρομές 2019: Ανακαλύπτοντας μουσικές “ιστορίες” της Πλάκας

20190502_022826

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης», στα πλαίσια της δράσης “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019″, διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, αναφορικά με τη μουσική και τα μουσικά τοπόσημα της γειτονιάς της Πλάκας.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και ώρα 10:00–12:00 και η  θεματική έχει τίτλο: “Ανακαλύπτοντας μουσικές “ιστορίες” της Πλάκας”

Με αφετηρία το Μουσείο, με τη βοήθεια αγαπημένων τραγουδιών, προσωπικών μαρτυριών, λογοτεχνικών αναφορών κ.λπ. και με όχημα το παιχνίδι, τα παιδιά θα περιηγηθούν σε «μουσικές» διαδρομές και θα εξερευνήσουν όψεις της μουσικής «ιστορίας» της περιοχής, από τις Αθηναϊκές καντάδες και τις μουσικές της ταβέρνας, μέχρι τις ιστορικές μπουάτ των δεκαετιών 1960 και 1970.  Με τη συνεργασία  μουσικών και κατοίκων της Πλάκας, θα ανακαλύψουν ιστορίες  και «χώρους» που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στη μουσική πραγματικότητα και την ταυτότητα των σύγχρονων Ελλήνων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με «Το Σύλλογο Πλακιωτών και Φίλων της Πλάκας» κατοίκους και επιχειρηματίες της γειτονιάς.

Facebook Comments

POST A COMMENT.