Σύμφωνο Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην χώρας μας

25-4-2019-photo-kina3

Στην υπογραφή Συμφώνου Συμφωνίας, με παράγοντες της Κινεζικής κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας , προέβη ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας που επισκέφθηκε την Κίνα ,στις 19 έως 22 Απριλίου 2019.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί την ολοκλήρωση των προσπαθειών που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρονια ,για την ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας με τις χώρες της Ασίας ,σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, οι επιστήμες, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, επισκέφθηκε την πόλη Ανχούι και τη Σανγκάη που αποτελούν τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας και υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας ,με Κινέζους αξιωματούχους, Πανεπιστημιακούς ,Πρυτάνεις και Διοικητές Νοσοκομείων.

Η Συμφωνία που επικυρώθηκε στις 22 Απριλίου 2019,από την Κινεζική κυβέρνηση ,αποτελεί το επιστέγασμα των σημαντικών πρωτοβουλιών που είχαν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια ,σε τομείς όπως ο Τουρισμός Υγείας, το επιχειρείν και ο πολιτισμός, μέσω αξιόλογων πρωτοβουλιών και συνεργιών όπως είναι για παράδειγμα ,το Ελληνοκινεζικό Δίκτυο Πόλεων Υγείας, Φιλοξενίας και Ευεξίας.

Ειδικότερα, κος Πατούλης, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας, με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Σανγκάης, που είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κίνας καθώς και με Προέδρους Νοσοκομείων της Σανγκάης, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και τον συνδυασμό των πιο σύγχρονων και εξελιγμένων μεθόδων της Δυτικής Ιατρικής, στην Υποβοηθουμένη Αναπαραγωγή και άλλες ιατρικές ειδικότητες, με τις επιστημονικές πρακτικές της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής και την συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.

Κατά την επίσκεψη του στην Σανγκάη, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής.

Ο κος Πατούλης σημείωσε πως με τη συμφωνία δημιουργήθηκαν ισχυρές βάσεις και πρόθεση της χώρας μας είναι να διευρύνουμε τη συνεργασία των Ελληνικών Περιφερειών με τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας με στόχο τη δημιουργία υποδομών για να αυξηθούν τις ροές Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.  Οι εν λόγω επενδύσεις στον τουρισμό υγείας προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα της φιλοξενίας και της ευζωίας. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και τώρα πλέον αποδίδει καρπούς προς όφελος των πολιτών, σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Επιπρόσθετα κατά τις συναντήσεις, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ιατρών και φοιτητών Ιατρικής ,στην Ελλάδα και την Κίνα, στο 1ο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο που θα γίνει τον Ιούνιο το 2019 ,στην Κω, κατά την διάρκεια του οποίου γιατροί της Κίνας και πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της μεγάλης χώρας θα ορκιστούν στον όρκο του Ιπποκράτη.

Facebook Comments

POST A COMMENT.