«Ο Χορός της Αστραπής» της Ήλιας Λιακάκου –Θεοφιλίδου

o xoros tis astrapis

 

Οι εκδόσεις «Οστρια» παρουσιάζουν την Δευτέρα 6 Μαίου 2019 στον χώρο εκδηλώσεων τους ,Χέυνδεν 3 στο Πεδίο του Άρεως το βιβλίο της ποιήτριας –εικαστικού Ήλιας Λιακάκου-Θεοφιλίδου «Ο χορός της Αστραπής».

Το βιβλίο θα προσεγγίσει θεωρητικά ο ιστορικός τέχνης-συγγραφέας  Λεόντιος Πετμεζάς. Θα απαγγείλουν ποιήματα ο συγγραφέας Δημήτρης Βαρβαρήγος και η ποιήτρια .

Για τo βιβλίο που έχει λάβει θετικά και εγκωμιαστικά  σχόλια από σημαντικούς κριτικούς λογοτεχνίας ο ιστορικός τέχνης-συγγραφέας επισημαίνει συνοπτικά μεταξύ άλλων : Το βιωμένο βλέμμα  της ερωτογενούς εμπειρίας  αποκαλύπτει  τις κρύπτες ,τις κόγχες  της αυτογνωσίας και το απόθεμα  της ψυχικής απόκλισης  της γράφουσας . Η έμπνευση της διεκδικεί  ελεύθερα  τις εκδοχές  της μέθεξης των  απεικονίσεων τονίζοντας  την  υπαρξιακή αγωνία  και την  σωματική δοκιμασία  των προσώπων  που  δυναμικά η παρουσία τους  κυοφορείτε  στην συγκεκριμένη  θεματολογία . Με ανεπιτήδευτη βούληση η ποιήτρια  χαρακτηρίζει  ευθύβολα τα   πλαίσια των σκέψεων  της που εμβαθύνουν  στην γνησιότητα  οραμάτων και διαρρηγνύουν τα δεσμά της κομφορμιστικής φρόνησης ενώ παράλληλα  καταλήγουν με πληρότητα  πράξεων  και  ακατάβλητη αγωνιστικότητα  σε καταστάσεις εντρύφησης και εμπέδωσης απέναντι στην θέαση  του ιδανικού . Εμβόλιμα  η  ατομική συμπεριφορά προς το ευρύτερο περιβάλλον και  σύνολο δημιουργεί ταυτίσεις και επιμερισμούς   με το διαχρονικό  στοιχείο  της ανωτερότητας .Κυριαρχεί  παραστατικά   μέσα από την  στοιχειώδη συνεύρεση  της  αισθαντικής διατομής, της υπερβατικής διαδικασίας  και  της διαλεκτικής συνύπαρξης που  αποκτά μια οικουμενικότητα  με τομές ανάπτυξης  και διανοητικές προοπτικές .

Στο χώρο θα παρουσιαστεί έκθεση επιλεγμένων εικαστικών έργων της Ήλιας Λιακάκου-Θεοφιλίδου  που θα διαρκέσει από τις 5 εως τις 20 Μαίου 2019.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.