Οι Έλληνες νικητές του L’ORÉAL BRANDSTORM 2019

2

Στο πλαίσια του παγκόσμιου φοιτητικού διαγωνισμού L’Oréal Brandstorm, η χώρα μας ανέδειξε τη νικήτρια ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στους τελικούς στο Παρίσι, στο τέλος Μαΐου.

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό τελικό του εν λόγω διεθνούς διαγωνισμού καινοτομίας, καθώς η φοιτητική κοινότητα τον αγκάλιασε με πρωτοφανή δυναμισμό και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε άλλη φορά. Ομάδες από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας έστειλαν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την επιτροπή με το υψηλό επίπεδο των προτάσεων τους. Βασικό χαρακτηριστικό όλων των συμμετοχών ήταν η ομαδικότητα και ο επαγγελματισμός τους.

Οι ομάδες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και να αναπτύξουν τις ιδέες τους με την συστηματική καθοδήγηση και συμβολή των ανθρώπων της L’Oréal Hellas, καταφέρνοντας έτσι να αναδείξουν τo ταλέντο και τις ικανότητές τους.

H ομάδα L’Aurealis, αναδείχθηκε νικήτρια ομάδα στον ελληνικό τελικό και τον Μάιο θα ταξιδέψει στο Παρίσι συνοδευόμενη από την Talent Acquisition Manager της L’Oréal Hellas.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, οι ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δεν προέρχονταν μόνο από πανεπιστήμια της Αττικής, αλλά από όλη την Ελλάδα. Η νικήτρια ομάδα, η L’Aurealis, προέρχεται από την Θεσσαλονίκη και αποτελείται από σπουδαστές διαφορετικών σχολών, με διαφορετικό γνωστικό υπόβαθρο. Μέσα από τον διαγωνισμό, κατάφεραν να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, γνώσεις και να έρθουν σε επαφή με μία real life εργασιακή εμπειρία.

Ο Κωνσταντίνος Αλαμάνης από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Εριέτα Μανούση από το τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Αναστασία Μαρία Μαμαλίγκα από το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα να μετατρέψουν την ιδέα τους σε μία πραγματική επιχειρηματική πρόταση και είναι πλέον έτοιμοι να την παρουσιάσουν και σε διεθνές επίπεδο.

Η L’Oréal Hellas βρίσκεται δίπλα στην ομάδα L’Aurealis και ευχή όλων είναι η παγκόσμια διάκριση. Η μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που θα ζήσουν θα τους ανοίξει την πόρτα για να γνωρίσουν τον ξεχωριστό κόσμο της εταιρίας.

Το Brandstorm, είναι ο διαγωνισμός καινοτομίας της L’Oréal, που πραγματοποιείται από το 1992 σε πάνω από 60 χώρες και έχει προσελκύσει 200.000 φοιτητές παγκοσμίως. Φέτος, η L’Oréal εγκαινιάζει το βραβείο Διεθνούς Επιχειρηματικότητας το οποίο δίνει στη νικήτρια ομάδα την ευκαιρία να ζωντανέψει την ιδέα της συμμετέχοντας σε ένα τριμηνιαίο πρόγραμμα μαθητείας στο Station F, το μεγαλύτερο campus για startups στον κόσμο, και συνεργάτη της L’Oréal.

Στο Station F, οι νικητές από όλο τον κόσμο θα εκπαιδευτούν από τους ειδικούς της L’Oréal, θα παρουσιάσουν τη δυνατότητα υλοποίησης της ιδέα τους στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων του Ομίλου και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το απόλυτο βραβείο, τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου του έργου τους από τη L’Oréal. Μέσω αυτού του προγράμματος ο Όμιλος συνεχίζει να συμβάλει στην εξέλιξη των επομένων γενεών επιχειρηματιών ομορφιάς.

Στόχος του Brandstorm είναι να βάλει τους φοιτητές σε πραγματικές συνθήκες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, να μετρήσει την αντοχή, την τόλμη τους και την ικανότητα ανάληψης ρίσκου και δημιουργίας ομάδας, με απώτερο σκοπό να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η συλλογική ευφυΐα.

Κάθε χρόνο, 150 με 200 άνθρωποι προσλαμβάνονται από τον Όμιλο χάρη στον διαγωνισμό του Brandstorm, αναφέρει ο Jean-Claude Le Grand, Executive Vice-President Human Relations, L’Oréal. Ο διαγωνισμός έχει εξελιχθεί προκειμένου να καλύψει τις προσδοκίες των νεαρών συμμετεχόντων καθώς και τις σημερινές ανάγκες πρόσληψης του Ομίλου ως μιας Εταιρείας Τεχνολογίας Ομορφιάς η οποία απαιτεί όλο και μεγαλύτερο εύρος δεξιοτήτων και διαφοροποιημένων προφίλ, καταλήγει ο πρόεδρος.

Το 2019 το Brandstorm ενώνει τις δυνάμεις του με το Τμήμα Δερμοκαλλυντικών Προϊόντων της L’Oréal.

Φέτος, στόχος για τους φοιτητές του Brandstorm είναι η πλήρης αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε να δημιουργήσουν νέες καταναλωτικές εμπειρίες για το κοινό τους, το οποίο πλέον είναι συνειδητοποιημένο σε σχέση με την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας.

Σχετικά με τον διαγωνισμό Brandstorm

Ο διαγωνισμός της L’Oréal δημιουργήθηκε πριν από 27 χρόνια, και έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο διαγωνισμό καινοτομίας για φοιτητές παγκοσμίως, με συμμετέχοντες από 65 χώρες. Ο διαγωνισμός είναι τώρα ανοιχτός σε φοιτητές από κάθε χώρα και κάθε κλάδο. Ο διαγωνισμός προσελκύει σήμερα πάνω από 34.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο, σε ομάδες των τριών που αποτελούνται από προπτυχιακούς φοιτητές από την ίδια ή διαφορετικές σχολές. Οι ομάδες έχουν 6 μήνες για να σκεφτούν μια ιδέα και ένα έργο το όποιο να είναι εφικτό στην υλοποίηση. Ο τελικός θα φέρει τους φιναλίστ από κάθε χώρα στο Παρίσι, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου του 2019, για να αποφασιστεί ποια ομάδα θα κερδίσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα μαθητείας στο Station F.

Facebook Comments

POST A COMMENT.