Superleague: Ρεκόρ… 21ου αιώνα για Έλληνα σκόρερ!

koyloyris

Ο Ευθύμης Κουλούρης είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου σκόρερ στη φετινή Superleague (έχουμε ακόμα μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση της), φτάνοντας τα 19, γκολ τέσσερα περισσότερα από αυτά που έχει πετύχει Εζεκίελ Πόνσε της ΑΕΚ.

Πριν οριστικοποιηθεί ο τίτλος του, ο Κουλούρης έχει πετύχει ήδη ένα σημαντικό ρεκόρ. Ο επιθετικός του Ατρομήτου είναι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει 19 γκολ στην ιστορία της Superleague στην κανονική διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου!

Μέχρι τώρα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Κώστας Φορτούνης είχαν φτάσει μέχρι τα 18. Τελευταίος Έλληνας ποδοσφαιριστής που είχε πετύχει τόσα πολλά γκολ στον 21ο αιώνα ήταν ο Αλέξης Αλεξανδρής, πάλι 19 τέρματα, πριν από 17 χρόνια, τη σεζόν 2001-02 με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Για να βρούμε Έλληνα παίκτη με περισσότερα γκολ σε ένα πρωτάθλημα από όσα έχει σκοράρει φέτος ο Κουλούρης, θα πρέπει να γυρίσουμε στην περίοδο 1999-2000, όταν ο Δημήτρης Ναλιτζής είχε 24 γκολ (13 με Πανιώνιο και 11 με ΠΑΟΚ).

Επίσης, πολύ εντυπωσιακό είναι πως ο Κουλούρης έχει σκοράρει σε βάρος των 11 από τις 14 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει (δεν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ επειδή είναι δανεικός). Δεν έχει “πληγώσει” μόνο τον Λεβαδειακό και τον Απόλλων Σμύρνης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.