Παρουσίαση του έφιππου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα

3774d833cbb2eb9b37799936e3f79965

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, που έχει βάρος 1.200 kg και διαστάσεις 3,50 μ. ύψος και 3,80 μ. μήκος, έγιναν από τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, ο οποίος χαρακτήρισε το γλυπτό «έργο μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας», σημειώνοντας ότι «πρόκειται για έναν ανδριάντα χωρίς μιλιταριστικό συμβολισμό, αφού αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο όχι ως στρατηλάτη, αλλά ως έφηβο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στην περιπέτεια της δημόσιας τοποθέτησης του είπε ότι η δωρεά στον δήμο έγινε το έτος 2002 από το Υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Βαγγέλη Βενιζέλου και εμείς, το 2014 αναλάβαμε την πρωτοβουλία και την ευθύνη να θέσουμε ένα τέλος σε αυτήν την εκκρεμότητα.

 Στην τελετή παρέστησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ως υπουργός Πολιτισμού το 2001 έκανε τη δωρεά του αγάλματος στο δήμο, ο Αλέξανδρος Παππάς, πρόεδρος της επιτροπής του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά – Μουσείο Μπενάκη και γιος του καλλιτέχνη, ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος και ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης.

Facebook Comments

POST A COMMENT.