Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: τα θέματα συζήτησης για αυτήν την εβδομάδα

europeklima

Η προστασία των καταναλωτών, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και οι εξελίξεις για το Brexit είναι μόνο μερικά από τα θέματα της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αυτήν την εβδομάδα.

Προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Στις 16 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν νέους κανόνες που εγγυώνται υψηλό επίπεδο προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που καταγγέλλουν παραβάσεις του δικαίου της ΕΕ. Οι κανόνες απαγορεύουν κάθε μορφής αντίποινα για την καταγγελία παράνομων δραστηριοτήτων και διασφαλίζουν την προστασία όσων βοηθούν τους καταγγελτές, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων.
Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλάκων και Ακτοφυλακής

Στις 17 Απριλίου, το ΕΚ θα διεξάγει ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση περαιτέρω ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλάκων και Ακτοφυλακής με 10.000 συνοριοφύλακες, έως το 2027, για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων.
Οδική ασφάλεια

Νέα μέτρα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων τέθηκαν σε ψηφοφορία στις 16 Απριλίου. Οι κανόνες προβλέπουν την υποχρεωτική καθιέρωση 30 χαρακτηριστικών ασφαλείας για τα νέα αυτοκίνητα.
Brexit

Στις 16 Απριλίου οι ευρωβουλευτές συζήτησαν τα συμπεράσματα της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 Απριλίου σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Δικαιώματα εργαζομένων

Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν επί νέας νομοθεσίας που δίνει δικαιώματα στους πιο ευάλωτους εργαζομένους με άτυπες μορφές απασχόλησης, όπως είναι οι εργαζόμενοι περιστασιακής απασχόλησης.
Αφαίρεση τρομοκρατικού περιεχομένου από το διαδίκτυο

Στις 17 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν νέα μέτρα που υποχρεώνουν τις διαδικτυακές εταιρείες να αφαιρούν το τρομοκρατικό περιεχόμενο από το διαδίκτυο εντός μιας ώρας κατόπιν απόφασης αφαίρεσής του από τις αρμόδιες εθνικές αρχές.
Προστασία των καταναλωτών

Νέοι κανόνες για την αντιμετώπιση παραπλανητικών και αθέμιτων πρακτικών και την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους καταναλωτές στην ΕΕ τίθενται σε ψηφοφορία στις 17 Απριλίου.
Μέλλον της Ευρώπης

Ο Λετονός πρωθυπουργός, Κρισιάνι Κάρινς, αναμένεται να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές, στις 17 Απριλίου. Πρόκειται για τον εικοστό αρχηγό κράτους που θα μιλήσει στην ολομέλεια του ΕΚ.
Κλιματική αλλαγή

Στις 16 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές επεξεργάστηκαν το πώς μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή με την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, στα πλαίσια συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλο

Facebook Comments

POST A COMMENT.