«Diplomats in Concert in Athens»: μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση των χωριών SOS

Μια μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική  είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, στη μουσική εκδήλωση «Diplomats in Concert in Athens», που διοργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή Πρέσβεων, Διπλωματών, μελών των οικογενειών τους και Ελλήνων λυρικών καλλιτεχνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.
Αυτή τη χρονιά συμμετείχαν οι Πρέσβεις και τα μέλη του διπλωματικού σώματος από Αυστρία, Γερμανία, Γεωργία, Ζάμπια, Ιαπωνία, Ιταλία, Καζακστάν, Κίνα, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Τσεχία και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι οποίοι ξεδίπλωσαν το μουσικό ταλέντο τους σε γνωστές μελωδίες ξένων και Ελλήνων συνθετών, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, που είχε γεμίσει από νωρίς με φίλους και υποστηρικτές των Παιδικών Χωριών SOS.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε η Πρέσβης της Αυστρίας, κα Andrea Ikic-Boehm, για τη σημαντική προσφορά της στα Παιδικά Χωριά SOS και την πολύτιμη συμβολή της στην εδραίωση του μουσικού θεσμού «Diplomats in Concert in Athens».

Εξαιρετικές ήταν οι ερμηνείες της mezzo soprano, Άρτεμις Μπόγρη, του ταλαντούχου τενόρου, Σταύρου Σαλαμπασόπουλου, της γνωστής πιανίστριας, Νεφέλης Μούσουρα και της Αργεντινής τραγουδίστριας, Natalia Soledad Petsalis.

3

 

Η βραδιά έκλεισε με την πρωτότυπη πλέον χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, καθώς και με την εμφάνιση παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος από την Κίνα.

4

Την επιμέλεια και την οργάνωση παραγωγής είχε ο καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Νίκος Τσαούσης.

Τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: Groupama, Adelco, Alpha Bank, Consolidated Contractors Group και υποστηρικτές η Coca-Cola Hellas και ο Ρουμανο-Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος (Αρμονία).

Facebook Comments

POST A COMMENT.