Πρώτη Διεθνής Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες

c8dc0b261aaa438766a0768b0b70c731

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, θα ξεκινήσει στο BIOS Ρομάντσο, το πρώτο τριήμερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημιουργικών Κόμβων. Πρόκειται για μια διεθνή συνάντηση που θα παρακολουθήσουν 100 εκπρόσωποι της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας από όλη την Ευρώπη, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων φορέων του Πολιτισμού.

Την τριήμερη συνάντηση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο οργανισμός BIOS, ο οποίος είναι ιδρυτικός εταίρος του προγράμματος Creative FLIP (Finance Learning, Innovation, Patenting fir CCLs).

Το εναρκτήριο συνέδριο του Προγράμματος θα ξεκινήσει με ομιλία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά για τις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, ενώ θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το πρώτο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημιουργικών Κόμβων (ECHN), από την Πέμπτη 11 Απριλίου (στις 20:00) μέχρι το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στο BIOS Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) και στο BIOS (Πειραιώς 84).

Το Σάββατο 13 Απριλίου από τις 9:00 έως τις 12:00 στο BIOS Ρομάντσο, με συνδιοργανωτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθούν Εργαστήρια όπου θα αναζητηθούν οι νέες μέθοδοι και οι πηγές χρηματοδότησης για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των Δημιουργικών Κόμβων.

Θέση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι ότι ο δρόμος για την πολιτισμική δημοκρατία περνάει και μέσα από την ενδυνάμωση των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών. Οι Δημιουργικοί Κόμβοι, συνεχίζει, μέσα από τις συνέργειες και τη δικτύωση, αποτελούν χώρο συνάντησης και διακίνησης ιδεών για παραγωγούς και δημιουργούς. Μέσα από αυτόν τον νέο τρόπο οργάνωσης μπορούν να αναδειχθούν καινοτόμες δράσεις που έχουν τη δυναμική να διευρύνουν την πολιτισμική βιοποικιλότητα και να συμβάλουν ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου στην κοινωνική αλλαγή, καταλήγει η Υπουργός πολιτισμού.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.