Συμφωνία των Πρεσπών: σύσταση διεθνούς ομάδας ειδικών για εμπορικές ονομασίες, σήματα και επωνυμίες 

simaies-prespes

Το Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου σύσκεψη με θέμα τη σύσταση Διεθνούς Ομάδας Ειδικών για το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, που προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να ενεργοποιήσουν τη Διεθνής Ομάδα Ειδικών όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δίνοντας ως τελικό περιθώριο τα μέσα Μαΐου. Σε αυτή θα μετέχουν εμπειρογνώμονες σε θέματα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου, Σημάτων και Ονομασιών.

Οι συμμετέχοντες στην διάσκεψη ήταν εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, του ΕΦΕΤ και του Οργανισμού ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Παράλληλα, όπως προβλέπεται από το άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο θ, οι επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας και Σκοπίων ενθαρρύνονται να θεσμοθετήσουν και να ξεκινήσουν έναν ειλικρινή και δομημένο διάλογο σε πνεύμα συναντίληψης, στο πλαίσιο πάντα, του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

 Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αναλυτικά ενημερωτικά σημειώματα που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν τις εμπορικές ονομασίες (commercial names), τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες (trademarks και brandnames).

Facebook Comments

POST A COMMENT.