Νέο αίτημα του Ην. Βασιλείου για παράταση του Brexit

Britain Brexit Politics

Νέα παράταση για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαική Ενωση μέχρι τις 30 Ιουνίου απέστειλε η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι στον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ.

Η επιστολή με το σχετικό αίτημα εστάλη ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Brexit, στις 10 Απριλίου.

Η Μέι είχε ζητήσει μια μικρή παράταση μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου και στην Σύνοδο που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, όμως το αίτημά της είχε απορριφθεί και της είχε δοθεί μικρότερη παράταση μέχρι τις 12 Απριλίου.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από την ΕΕ θέλουν τον Τούσκ να ετοιμάζει αντιπρόταση για «ευέλικτη» παράταση 12 μηνών.

Στην επιστολή της, πάντως, λέει ότι το αδιέξοδο δεν μπορεί να συνεχίστει καθώς δημιουργεί αβεβαιότητα και κάνει ζημιά στην πίστη στην πολιτική στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, επισημαίνει πως αν από τις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους Εργατικούς δεν προκύψει λύση, τότε οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ άλλων επιλογών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί την παράταση της διαδικασίας μέχρι τις 30 Ιουνίου και συμφωνεί με την άποψη του Ευρωπαικού Συμβούλιου ότι εάν η Βρετανία είναι ακόμη μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 23 Μαΐου 2019, θα ήταν νομική της υποχρέωση να διεξάγει Ευρωεκλογές.

Τέλος, η Μέι διευκρίνισε πως αν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit νωρίτερα, η κυβέρνησή της προτείνει η παράταση θα πρέπει να τερματιστεί εγκαίρως ώστε να ακυρώσει τις προετοιμασίες για τις Ευρωεκλογές.

Facebook Comments

POST A COMMENT.