12ο Outview Film Festival: Δίνοντας βήμα στην φωνή των ΑμεΑ

f46c4d76e3b727b442ec6791f86556fc

 Την Τρίτη 16 Απριλίου η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα παρουσιάσει το πάνελ «Κατά του μισαναπηρισμού: Η βροντερή φωνή των ΑμεΑ πριν τις εκλογές», στα πλαίσια του Outview Film Festival.   

Στην Ελλάδα ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, αποτελώντας ένα 10% του συνολικού πληθυσμού.

Την τελευταία πενταετία έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα στην κοινωνική και στην επιδοματική πολιτική σε σχέση με τα ΑμεΑ. Σε αυτές ακριβώς τις αλλαγές αναφέρεται η Γιώτα Καραγιάννη όταν μιλά για «μισαναπηρισμό» στο βιβλίο της «Η αναπηρία στην Ελλάδα της κρίσης». Πρόκειται για αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια αξιοπρέπειας, τον εξευτελισμό και την αμφισβήτηση – και πολλές φορές την εσκεμμένη υποτίμηση – της αναπηρίας των προαναφερθέντων ανθρώπων.

Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα κράτος μηδενικής πρόνοιας και προοδευτικά αυξανόμενης αδιαφορίας. Στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος «Κατά του Μισαναπηρισμού: Η βροντερή φωνή των ΑμεΑ πριν τις εκλογές», θα γίνει προσπάθεια να δοθεί φωνή σε αυτή την αφανή αλλά τεράστια κοινωνική ομάδα, η οποία έχει παραμεληθεί όσο καμία άλλη εξαιτίας της κρίσης.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ

Ανδρέας Μπαρδάκης: Ακτιβιστής, γνωστός ως «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ»

Αντώνης Ρέλλας: Σκηνοθέτης – ανάπηρος ακτιβιστής.

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Παναγιώτα Καραγιάννη: Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου: ιδρυτής της ΜΚΟ «Λάρα» για την εκπαίδευση σκύλων-οδηγών για τυφλούς.

Παναγιώτης Δημητράς: Εκπρόσωπος Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθεί η ταινία “Love, Scott”.

Facebook Comments

POST A COMMENT.