Υπόθεση Πετσίτη: νέες αποκαλύψεις για τα αδικαιολόγητα υπέρογκα ποσά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς

f720fd4dd4520c3bb843dc4d11b6736e

Αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο έχειπροκαλέσει η αποκάλυψη για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί ο Μανώλης Πετσίτης και που δεν δικαιολογούνται καθώς με βάση την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, δεν βρέθηκαν στοιχεια που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρίες αυτές.

Ο Μανώλης Πετσίτης φαίνεται να έχει μετακομίσει αθόρυβα στη Κύπρο, όπου διαμένει σε πολυτελές διαμέρισμα 200 τμ με πισία το ενοίκιο της οποίας καλυπτεται απο έναν άλλο δικηγόρο που θεωρείται και αυτός ειδικός στις off shore εταιρίες.

Όπως είναι γνωστό, με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προς την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Πετσίτη στην Ελλάδα και την Κύπρο. Την αφορμή έδωσαν οι μυστηριώδεις κινήσεις του στη ΔΕΠΑ και οι επαφές που φέρεται να είχε ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Λιπασμάτων.

Παρότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν χρηματικά ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ με προέλευση από κυπριακές εταιρείες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Πετσίτη σε μία από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Τα ποσά εκτός από μεγάλα είναι και αδικαιολόγητα. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στις ερευνώμενες συναλλαγές φαίνεται να εμπλέκεται και ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, στην εταιρία του οποίου εμφανίζεται ως φορολογικός εκπρόσωπος ο Μανώλης Πετσίτης.

Η παραίτηση, δε, του διευθυντικού στελέχους της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος που διερευνούσε τις ύποπτες συναλλαγές του Μανώλη Πετσίτη προκάλεσε σάλο, δεδομενου ότι η έρευνα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδη στο οποιο εμπλέκεται και ο «μυστικοσύμβουλος» του Μαξίμου, βρισκεται σε εξαιρετικα κρίσιμο σημείο.

 

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση», ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγγέλλει την επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.