Ένα συμπλήρωμα διατροφής για το καλό της καρδιάς και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

kapsoyles

Πολλές είναι οι δημοσιεύσεις που αφορούν στο συμπλήρωμα διατροφής OlivoMed που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Η ερευνητική Ομάδα της φαρμακοβιομηχανίας InterMed, πρόσφατα, προχώρησε σε μία ακόμη ενδιαφέρουσα μελέτη σε συνεργασία με το Λαϊκό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, από την οποία προέκυψαν νέα ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

olivo-medΈτσι, εκτός από την αρχική ανακοίνωση για την προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες και κατά συνέπεια για πρόληψη από τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, η νέα μελέτη αφορά στη χορήγηση του Olivomed σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του εν λόγω προβλήματος.

Το σκεύασμα περιέχει ελληνικό ελαιόλαδο Κορωνέϊκης ποικιλίας, ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες. Οι κυριότερες πολυφαινόλες του ελαιοκάρπου που δρουν ως αντιοξειδωτικά, είναι η Τυροσόλη και η Υδροξυτυροσόλη.

Η μελέτη Predimed

Η αξία της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων όσο και η υπεροχή της έναντι της διατροφής με χαμηλά λιπαρά αναδείχθηκε πρόσφατα από την μελέτη Predimed, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Συγκεκριμένα, η μελέτη υπέδειξε σημαντικά μικρότερη εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων (30% μείωση) σε εκείνους που ακολούθησαν μεσογειακή δίαιτα με βάση το ελαιόλαδο, σε σύγκριση με εκείνους που ακολούθησαν δίαιτα χαμηλών λιπαρών.

Olivomed κατά της παχυσαρκίας

Σε μελέτη που υλοποίησε η InterMed σε συνεργασία με πανεπιστημιακή ομάδα γιατρών στο Λαϊκό Νοσοκομείο, αναδείχθηκε η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος Olivomed κατά της παχυσαρκίας.

Ειδικότερα, στη μελέτη διάρκειας 6 μηνών, εντάχθηκαν 30 παχύσαρκες ή υπέρβαρες γυναίκες και φάνηκε πως η καθημερινή κατανάλωση 15mg Υδροξυτυροσόλης σε 3 δόσεις πριν από τα γεύματα, είναι αποτελεσματική στη μείωση του σωματικού βάρους καθώς και του σωματικού και σπλαγχνικού λίπους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν από την ιατρό Παθολόγο, κυρία Χριστίνα Φυτιλή, στη διάρκεια του 13ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28 Φεβρουαρίου -2 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.