Συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του μαέστρου José Antonio Abreu

elsistema

Σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου στις 20.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την El Sistema Greece Youth Orchestra και την El Sistema Greece Youth Choir οι οποίες συμπράττουν με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε μία συναυλία Side by Side υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ζαφείρας Αντζούς-Ράμος.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του μαέστρου José Antonio Abreu, ιδρυτή του El Sistema, θα ακουστούν έργα των Purcell, Shostakovich, Piazzolla, Handel και Marquez, ενώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη Εκ Νεκρών.

Το μουσικό πρόγραμμα El Sistema Greece (ESG) ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινότητας με πυρήνα τη μουσική, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Προσφέρει καθημερινά δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους ηλικίας 6 έως 26 ετών ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας. Μέσω της μουσικής οι μαθητές του El Sistema Greece εμπνέονται και προετοιμάζονται για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ καλλιεργούν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Το 2017 ιδρύθηκε και η El Sistema Greece Youth Orchestra, μία νεανική ορχήστρα εστιασμένη στην εκπαίδευση των μελών της ως προς την ορχηστρική συμπεριφορά και κουλτούρα που οφείλει να έχει κάθε μουσικός.

Με τη συγκεκριμένη συναυλία, το ΚΠΙΣΝ και η ΕΡΤ στηρίζουν το καινοτόμο πρόγραμμα του El Sistema Greece. Το ΚΠΙΣΝ, από την αρχή της λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές τους μαθητές του El Sistema Greece, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου, αποκτώντας πολύτιμες μουσικές εμπειρίες.

Facebook Comments

POST A COMMENT.