Αιματηρές οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία

erdogan1

Σοβαρά επεισόδια με τέσσερις νεκρούς σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής σε εκλογικά κέντρά της Τουρκίας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών συγκρίνεται με αυτόν της δημοτικών εκλογών του 2014, όπου τότε είχαν σκοτωθεί 14 άτομα την ημέρα των εκλογών και 5 πριν την ημέρα των εκλογών.

Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυματισμοί και τα 20 παράνομη οπλοφορία.

Ο αρχηγός του Ισλαμιστικού Κόμματος Felicity, Τεμέλ Καραμολάογλου, ανακοίνωσε μέσω twitter πως τα θύματα στο εκλογικό κέντρο της Μαλάτειας ήταν μέλη της παράταξης και πυροβολήθηκαν θανάσιμα από ένα συγγενή υποψηφίου του κυβερνώντος ΑΚΡ. Η δολοφονία αυτή δεν είναι αποτέλεσμα προσωπικής εχθρότητας, ισχυρίζεται, αλλά τα θύματα προσπαθούσαν να αποτρέψουν την εκλογική απάτη.

Tο περιστατικό συνέβη στις 10.30 τοπική ώρα με τις δυνάμεις ασφαλείας να παρεμβαίνουν άμεσα και να συλλαμβάνουν τον δράστη.

Στην επαρχία Κοτσακόι, η διαμάχη μεταξύ υποψηφίων σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, όπου στήθηκαν κάλπες, κατέληξε σε καβγά στον οποίον τραυματίστηκαν τουλάχιστον 14 άτομα εκ των οποίων τα 2 βαριά. Η διένεξη ξεκίνησε με αφορμή τη διανομή ψηφοδελτίων από έναν υποψήφιο, έξω από το εκλογικό κέντρο. Οταν αυτό έγινε αντιληπτό από πολιτικό του αντίπαλο, ξέσπασε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ των δύο πλευρών. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί αλλά και ασθενοφόρα, που μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Σε άλλη γειτονιά της κουρδικής πόλης, 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μάχη που ξέσπασε μεταξύ δύο ομάδων, μετά από έντονη συζήτηση για την ψηφοφορία. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο δημόσιο νοσοκομείο με ασθενοφόρα.

Στο Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας υποστηρικτές αντίπαλων υποψηφίων επιδόθηκαν σε ανελέητο πετροπόλεμο, από τον οποίο τραυματίστηκαν τουλάχιστον 3 άνθρωποι. Σε άλλη γειτονιά δύο άνθρωποι μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής, μεταξύ των συγγενών των δύο υποψηφίων. Ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στα επείγοντα, καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ενώ οι τοπικές Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε δύο άτομα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.