Απελευθέρωση άγριων πτηνών στην λίμνη Κερκίνη

598109a1818c0a833257e57449d4087f

Στη Λίμνη Κερκίνη πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση έξι ειδών της άγριας ορνιθοπανίδαςΠρόκειται για δύο αργυροπελεκάνους, τρεις ροδοπελεκάνους και μία ασπρομέτωπη χήνα. Τα πουλιά απελευθερώθηκαν αφού έγινε πρώτα η δακτύλιωσή τους.

Τα πουλιά που απελευθερώθηκαν προέρχονται από το “Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής” της Αίγινας, η λειτουργία του οποίου διακόπηκε μετά από Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΝ τον περασμένο Οκτώβριο, ύστερα από πρόταση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Η επιτροπή έκρινε ότι δεν τηρούνταν ούτε οι ελάχιστες συνθήκες ορθολογικής περίθαλψης των ζώων.  Η απελευθέρωση των συγκεκριμένων ειδών εντάσσεται στη δράση απομάκρυνσης των ζώων που βρίσκονται στην Αίγινα, ώστε κάποια να πάνε στο φυσικό τους περιβάλλον και τα υπόλοιπα σε άλλες δομές περίθαλψης.

Η μεταφορά των πτηνών από την Αίγινα στην Κερκίνη έγινε με την αρωγή της Aegean Airlines και της Animal Action.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, που μαζί με το ΥΠΕΝ είχε την εποπτεία της δράσης, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, και κάτοικοι της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο ΥΠΕΝ είχε συνάντηση με το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την τελευταία τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω της οποίας συστήνονται για πρώτη φορά οργανικές θέσεις στους κανονισμούς λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προγραμματίζει άμεσα και άλλες απελευθερώσεις, μεταξύ άλλων και γυπών, οι οποίες έχουν προκύψει από την πρόταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο και η οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο έχει κρίνει ποια είδη της άγριας πανίδας μπορούν να απελευθερωθούν το επόμενο διάστημα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.