“Διακρίσεις λόγω ηλικίας στο αστικό δίκαιο”, της Ιωάννας Κονδύλη

Iownna kondili

Το 2018, κυκλοφόρησε ο 63ος τόμος της επιστημονικής σειράς “Βιβλιοθήκη Αστικού Δικονομικού Δικαίου” με τίτλο “Διακρίσεις λόγω ηλικίας στο αστικό δίκαιο” της Ιωάννας Κονδύλη.

Το βιβλίο εκτείνεται στις 360 σελίδες και διατίθεται από τις Εκδόσεις Σάκκουλα.

Ακολουθεί απόσπασμα από τον πρόλογο του Μιχ. Π. Σταθόπουλου, Επίτιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκού:
“Η μονογραφία της Ιωάννας Κονδύλη πραγματεύεται ένα ζήτημα εξαιρετικά ενδιαφέρον, όχι μόνο από νομική, αλλά και από κοινωνιολογική και ηθική άποψη: Το ζήτημα αν είναι δικαιολογημένες οι διακρίσεις τις οποίες το δίκαιο προβλέπει με κριτήριο την ηλικία, διακρίσεις σε βάρος της ώριμης (μη νεανικής), δηλαδή της λεγόμενης δεύτερης ή μέσης ηλικίας. Σε επόμενη μονογραφία της (τον δεύτερο τόμο του όλου έργου της) η σ. έχει πρόθεση, ό‐ πως γράφει, να ασχοληθεί με τις διακρίσεις σε βάρος της προχωρημένης (τρίτης και τέταρτης) ηλικίας. Εννοείται ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών ηλικίας (δεύτερης, τρίτης κ.λπ.) είναι ρευστή και, άλλωστε, με τον καιρό μεταβάλλεται εξαιτίας της επιμήκυνσης του προσδόκιμου επιβίωσης.”

Η Ιωάννα Κονδύλη είναι επίκουρη καθηγήτρια Κληρονομικού και Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει γράψει 25 βιβλία νομικού και κοινωνικού περιεχομένου. Είναι επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου  υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση. Παρουσιάζει κάθε Κυριάκη εκπομπή για την ομογένεια και τον Ελληνισμό στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.