Ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαυρίου-Τουρκίας

4a3c6f37604a175ec34a1ec187dd8670

Στις 2 Ιουνίου 2019 τίθεται σε ισχύ η ακτοπλοϊκή σύνδεδη Τσεσμέ-Λαύριο, με καθημερινά δρομολόγια μεταξυ των δυο χωρών.

Η διάρκεια του ταξιδιού αναμένεται να είναι 7 ώρες και θα μειώσει αισθητά το χρόνο μετάβασης από την Ευρώπη προς την Τουρκία για μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών και οδηγών φορτηγών.

Υπολογίζεται ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί 1.200 επιβάτες, 300 οχήματα και 40 φορτηγά σε κάθε δρομολόγιο. Τo πλοίο θα φεύγει από τη Σμύρνη στις 7 το πρωί και θα είναι στο Λαύριο στις 2 το μεσημέρι, ενώ θα φεύγει στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας από το Λαύριο για να φτάνει στη 1 τα μεσάνυχτα στο Τσεσμέ.

Με την καθιέρωση της συγκεκριμένης γραμμής οι αρχές των δύο χωρών επιδιώκουν τη μείωση της κυκλοφοριακής πυκνότητα στις συνοριακές πύλες των δύο χωρών, βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων. Η πιθανή επιτυχία της γραμμής δεν αποκλείεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις τόσο στην ελληνική ακτοπλοϊκή βιομηχανία όσο και στην τουρκική.

Η εταιρεία που ονομάζεται «Aegean Sea Ways» έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, ενώ την εκπροσώπηση της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ελλάδα έχει αναλάβει η ΣΤΕΦΜΑΡ ΕΠΕ, που λειτουργεί ως  πρακτορείο ναυτιλιακών εταιρειών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, στην Ελλάδα, το πλοίο θα φέρει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το εγχείρημα αυτό δεν αποσκοπεί σε εμπορικούς σκοπούς, σημειώνει ο εκπρόσωπος, ενώ πρόσφατα η εταιρία ανανέωσε και τον εξοπλισμό της ώστε να καλύπτει τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Facebook Comments

POST A COMMENT.