Εναέρια πρόκληση τουρκικών F16 κατά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλ. Τσίπρα

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς το Αγαθονήσι, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε υποχρεώθηκε να χαμηλώσει την πτήση, εξαιτίας της παρενόχληση του από τουρκικά F16.

«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα.», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως ο ελληνικός λαός μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του.

Απευθυνόμενος στους ακρίτες, ανέφερε πως μέσα σε δύσκολες συνθήκες επετεύχθη να υπάρχουν σήμερα 9 εκπαιδευτικοί για τα 6 παιδιά.

Στην συνέχεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδα που δεν θα υπερασπιστεί η τρέχουσα κυβέρνηση, μέσα από την κοινωνική  πολιτική και τις ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα, η τουρκική πλευρά διέψευσε την παραπάνω δήλωση, με τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου Αναντολού, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Άμυνας της χώρας, χρησιμοποιόντας ως επιχείρημα ότι τα τουρκικά μαχητικά «εκτελούσαν καθήκον ρουτίνας» .  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο.

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται επίσης πως ειδήσεις που δημοσιεύονται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά και πως οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσπάθεια από τουρκικά μαχητικά που ήταν σε συνήθη αποστολή.

Facebook Comments

POST A COMMENT.