Προκριματικά Euro2020: Στη Βοσνία στρέφει το βλέμμα η Εθνική Ελλάδας

ethnikh pro

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Λιχτενστάιν όλοι στρέφονται στον πρώτο «τελικό» με τη Βοσνία – Επιστρέφει ο Παπασταθόπουλος

Επί της ουσίας, η προετοιμασία της  Εθνικής ομάδας για το κρίσιμο ματς στη Ζένιτσα με τους Βόσνιους ξεκίνησε την Κυριακή στο Μπαντ Ραγκάζ, όπου διαμένει η «γαλανόλευκη» αποστολή από την περασμένη Πέμπτη.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έδειξε επιλεγμένα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση με το Λιχτενσταίν και μίλησε στους ποδοσφαιριστές για τον προσεχή αντίπαλο. Εξάλλου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πήρε όλες τις πληροφορίες από τον άμεσο συνεργάτη του Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στη Ζένιτσα το Σάββατο για να δει από κοντά την ομάδα του Ρόμπερτ Προσινέτσκι.
Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό κόντρα στο Λιχτενστάιν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες δυσκολίες και η πίεση στην ελληνική εστία θα είναι αυξημένη. Βεβαίως, ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του προετοιμάζουν την ομάδα για ένα ματς με υψηλή ένταση, που θα χρειαστεί απ’ όλους συγκέντρωση και αγωνιστική ετοιμότητα στο 100%.

Όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο αρχικό σχήμα. Εφόσον διατηρηθεί το 4-2-3-1, το ερωτηματικό θα είναι η παρουσία του Δημήτρη Κουρμπέλη, από την στιγμή που τα δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Δημήτρης Σιόβας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού που έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro 2020, μπορεί να μετακινηθεί στη μεσαία γραμμή, εκτός αν η διάταξη αλλάξει σε 3-5-2. Σε αυτή την περίπτωση, θα παραμείνει στο κέντρο της άμυνας.
Αναφορικά με τις επιλογές στην επίθεση, ο Τάσος Δώνης αναμένεται να ξεκινήσει στον αγώνα της Τρίτης και θα πάρει τη θέση του τραυματία Κώστα Μήτρογλου.

Στο μεταξύ, ο Φιορίν Ντουρμισάι ενσωματώθηκε στην αποστολής της Εθνικής ομάδας την Κυριακή. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό, στη διάρκεια της ημέρας, η FIFA να δώσει το «πράσινο φως» προκειμένου ο παίκτης να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Facebook Comments

POST A COMMENT.