Πρότυπο η Ελλάδα για την τουριστική ανάπτυξη στην Αν. Μεσόγειο

tourismos

Την επιτυχημένη  στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό  που έχει αναγνωριστεί από όλους τους διεθνείς φορείς ως  παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού  κα Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του Υπουργού Τουρισμού  του Λιβάνου κ. Avedis  Guidanian και του Προέδρου του Οικονομικού και  Κοινωνικού Συμβουλίου του Λιβάνου, κ. Charles Arbid στο Συνέδριο για τη «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στη Βηρυτό.

Στο συνέδριο συμμετείχαν υπουργοί της κυβέρνησης, αναπτυξιακοί φορείς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής, ενω προβλήθηκε με απευθείας σύνδεση από τα  μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του Λιβάνου.

Τα αποτελεσματα από τη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό 2015-2018 και οι καλές πρακτικές:

Αύξηση κατά 35% του εισερχόμενου τουρισμού,

Συνεχόμενα ρεκόρ στις αφίξεις τα έσοδα και όλα τα τουριστικά μεγέθη,

Κατακόρυφη αύξηση των τουριστικών επενδύσεων,

Νέα οφέλη που διαχύθηκαν σε όλη τη χώρα και συμπαρέσυραν στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς
την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας,

Ενδυνάμωση του θεσμικού της ρόλου στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό

Διεθνή της αναγνώριση από τους παγκόσμιους φορείς ως επιτυχημένο παράδειγμα τουριστικής πολιτικής και πρότυπο στην τουριστική ανάπτυξη

 

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό για τα επόμενα χρόνια,  ενώ αναφέρθηκε και η στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού του Λιβάνου για την αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη με πολλαπλάσια οφέλη στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Το Συνέδριο έκλεισε  o Πρωθυπουργός το Λιβάνου κ. SaadHariri, και παρουσία του κατά τη σύνοψη των συμπερασμάτων, τονίστηκε το επιτυχημένο παράδειγμα της Ελλάδας στην επίτευξη υψηλών ρυθμών τουριστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της ελκυστικότητάς της ως παγκόσμιου προορισμού.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά,  παραχώρησε συνεντεύξεις για την τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στο Λίβανο, στα πλέον δημοφιλή τηλεοπτικά δίκτυα και ΜΜΕ μεταξύ των οποίων τα ΜΤV, ALHURRA, LBC International, και Mariam TV.

Επίσης η Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων του Λιβάνου ΑΤΤΑL, κ. JeanAbboud, επικεφαλής των ταξιδιωτικών γραφείων Daidalos, Wild Discovery Sal, Kurban Travel και εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών Μiddle East Airlines και Αegean. Όπου συζήτησαν για την κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Λίβανο προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια,  και για τις δυνατότητες περαιτέρω αύξησής του,  μέσα από την προσφορά νέων θεματικών εμπειριών και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών.

Η Υπουργός επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους Ομίλων στους τομείς του τουρισμού και του realestate  για τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα της φιλοξενίας.

Στο συνέδριο και στις συναντήσεις συμμετείχαν  η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βηρυτό κ. Φραγκίσκος Βέρρος.

Facebook Comments

POST A COMMENT.