Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης τίμησε μεγάλους Έλληνες ευεργέτες της

jimsarris_scottmorrison_billpapastergiadis

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας, κ. Σκοτ Μόρισον, επισκέφθηκε το Ελληνικό Κέντρο, όπου μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, απένειμαν τιμητικές πλακέτες σε δύο από τους κύριους ευεργέτες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, στον επιχειρηματία κ. Γρηγόρη Κάια και τον διευθυντή της τράπεζας Delphi Bank, κ. Τζιμ Σαρρή, για την υποστήριξή τους προς την Κοινότητα, καθώς και την οικοδόμηση και λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου.

Ο πρωθυπουργός Μόρισον ευχαρίστησε εκείνους που τιμήθηκαν για την σημαντική συνεισφορά τους μέσω της πραγματοποίησης όλων αυτών των έργων, ενώ τόνισε πως η ελληνική παροικία συνεχίζει να υποστηρίζει και να συμβάλλει στην ανάπτυξη, μέσω εκείνων που έχουν επιτύχει στην Αυστραλία και αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία αυτή αντιστοιχεί με την επένδυση πίσω στην κοινωνία. “Αυτή είναι η φύση του πολιτισμού.”, υπογράμμισε.

Ο Γενικός Διευθυντής της Delphi Bank, κ. Τζιμ Σαρρής, αναφερόμενος στους λόγους που ώθησαν την τράπεζα να υποστηρίξει την Ελληνική Κοινότητα ανέφερε πως οι πελάτες και η κοινότητά της Ελλάδας βρίσκονται στο κέντρο του ήθους της Delphi Bank. “Η υποστήριξή μας προς την Ελληνική Κοινότητα  Μελβούρνης και Βικτώριας θα υπάρχει πάντα και θα συνεχίσει να είναι μια προέκταση του να συνεισφέρουμε δηλαδή πίσω στην κοινότητα που μας υποστηρίζει από καιρό”, δήλωσε ο κος Σαρρής.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας επενδύει πάντα σε αυτό που είναι σημαντικό για τους μετανάστες της πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς στην Αυστραλία και τόνισε τη σημασία να συνεχίσουν να παίζουν καθοδηγητικό ρόλο για νέες ομάδες μεταναστών με βάση τους ισχυρούς πυλώνες  που έχει δημιουργήσει η ελληνική παροικία. Κλείνοντας την ομιλία του, ο βραβευόμενος Έλληνας  επιβεβαίωσε πως η Delphi Bank, θα συνεχίσει να ενισχύει τις πολλές μεγάλες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρούς δεσμούς με τον  ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά, όπως τα προγράμματα Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο επιχειρηματίας κ. Γρηγόρης Κάιας. Στην ομιλία του συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βασίλη Παπαστεργιάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη δημιουργία του  Κέντρου και για το έργο της Κοινότητας, ενώ τόνισε πως είναι πολύ ευχαριστημένος από τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά προγράμματα της Κοινότητας, τα οποία θεωρεί ότι είναι “για το καλό των παιδιών μας και της ελληνικής παροικίας γενικά.”

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης  δήλωσε ότι όταν προγραμματιζόταν η δημιουργία του 15ώροφου κοινοτικού κτηρίου,  αρκετοί εξέχοντες Έλληνες και οργανώσεις συνέβαλαν στο να γίνει το Ελληνικό  πραγματικότητα.

Σήμερα το 15ώροφο Κέντρο έχει αναδειχθεί σε ορόσημο για την παγκόσμια ελληνική διασπορά. Έχει αναζωογονήσει την Ελληνική Κοινότητά και επαναπροσδιορίσει την πορεία της οργανωσής της.

Η Ελληνική Κοινότητά ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε με την υποστήριξη  ευεργετών καθ ‘όλη τη διάρκεια των 120 χρόνων της, χωρίς την υποστήριξη των οποίων “ο οργανισμός μας δεν θα ήταν εδώ που είναι σήμερα.”, υπογράμμισε ο πρόεδρος. “Οι πρόσφατες ανακοινώσεις του  Πρωθυπουργού είναι ένα παράδειγμα αυτής της στήριξης για την οργάνωσή μας.”, καταλήγει ο κος Παπαστεργιάδης.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.