Απονομή βραβείων συγγραφής-ποίησης από τα Ιδρύματα Ουράνη και Πέτρου Χάρη

Ακαδημία-Αθηνών

Σήμερα Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 7 μ.μ., κατά την  Πανηγυρική  Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και αμέσως μετά την ομιλία του Ακαδημαϊκού, κυρίου Μανόλη Κορρέ, με θέμα «Η Ακρόπολις των Αθηνών κατά την Επανάσταση του 1821», θα απονεμηθούν τα βραβεία των Ιδρυμάτων Ουράνη και Πέτρου Χάρη.

Ανάμεσα στους συγγραφείς-ποιητές στους οποίους θα απονεμηθούν τα βραβεία ανήκουν:

  • Βραβείο Ποιήσεως του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ, στον κ. Χάρη Βλαβιανό για το βιβλίο του «Αυτοπροσωπογραφία του λευκού» (Πατάκης, 2018).
  • Βραβείο Ποιήσεως του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ, στον κ. Δημήτρη Κοσμόπουλο, για το βιβλίο του «Θέριστρον» (Κέδρος, 2018).
  • Βραβείο Μυθιστορήματος του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ, στον κ. Αλέξη Πανσέληνο για το βιβλίο του «Ελαφρά ελληνικά τραγούδια» (Μεταίχμιο, 2018).
  • Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ, στην κυρία Ελισάβετ Χρονοπούλου για το βιβλίο της «Ο έτερος εχθρός» (Πόλις, 2017).
  • Βραβείο Δοκιμίου –Μελέτης του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη, με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, στον κ. Νικόλαο Πηγαδά για το σύνολο του έργου του.

Facebook Comments

POST A COMMENT.