‘’Εισαγωγή στη Βαβέλ’’ της Μαριλένας Φωκά

vavel-1

Από τις  21  Μαρτίου  έως τις 5 Απριλίου 2019 διαρκεί το εικαστικό  αφιέρωμα – δρώμενο της Μαριλένας Φωκά  με τίτλο “Εισαγωγή στη Βαβέλ” που παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης του πρώην Δημαρχείου Υμηττού στα πλαίσια της έκθεσης που διοργανώνεται  από την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης και το Δήμο Δάφνης- Υμηττού.

Η έκθεση -που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης- θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 23 Μαρτίου.

vavel-4“Η συνολική προσέγγιση με δύναμη παγκοσμιότητας και θρησκευτικής ανάλυσης παρέχει στο θεατή την απτότητα μιας πολιτικότητας και μιας αναγνώρισης που προέρχεται από την ανεξάντλητη σχετικότητα και την αρμονία της πρόθεσης. Μέσα από τις εκρήξεις των χρωμάτων και των σχημάτων, παρατηρούμε πως εκδηλώνεται το ιδεατό στοιχείο της διευκρινιστικής περιήγησης στη χρονική περίοδο μιας εποχής που συνεπικουρεί με τους συνδυασμούς της έκφρασης.
Η σχετικότητα των οσμώσεων επιτρέπει στις αυθύπαρκτες ολοκληρώσεις  να καταλήγουν με  αφομοιωτική οντότητα σε μια οικουμενική διαδικασία αυθόρμητων εντάσεων και  κινήσεων. Πρόκειται για οικείες καταστάσεις που εκπέμπουν την απαιτούμενη  βιωματική υφή, το συλλογισμό και τη βούληση που υπερακοντιστεί το ατομικό στοιχείο και  ενώνεται με την συμπαντική νομοτέλεια. Μέσω της λειτουργικής τεχνικής, η συνείδηση και η επίγνωση της σύναξης αγγίζει το στόχο μιας θεμελιώδους πρότασης που αυτοδύναμα επιδέχεται  επεμβάσεις. Εμπνέεται από αντανακλάσεις της πραγματικότητας σε πεπερασμένο  χωροχρόνο.  Ο δέκτης της προοπτικής που ακολουθεί η δημιουργός προσανατολίζει το θεατή σε μια στοιχειώδη δόμηση, που εμπεριέχει τη γραμμική ένταση και τη σειριακή θέαση του αντικειμένου.
Η επικράτηση της απόλυτης τεχνικής εμβαθύνεται επιδέξια, χάρη στον πολλαπλασιασμό της αινιγματικής τάσης που διαθέτουν οι συνθέσεις. Πολυσήμαντα, γοητεύει η μεστότητα που ενσωματώνεται με σαφή τρόπο στη δυναμικά εκλεπτυσμένη αναζήτηση. Διατηρώντας τις αναγκαίες λεπτές ισορροπίες έχει υπέρτατο προσδιορισμό αναφοράς τη μεταλλαγή της διήθησης”.

babel

Facebook Comments

POST A COMMENT.