Ντόναλντ Τραμπ: «Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό»

O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γιόρτασε την ελληνική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Κατά τον χαιρετισμό του στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν διαμορφωθεί, σε σημαντικό βαθμό, από τον ελληνικό πολιτισμό.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ κατά την έναρξη της ομιλία του εμφανίστηκε με ένα κόκκινο καπέλο τύπου τζόκεϋ στο οποίο ήταν γραμμένο στα ελληνικά «Κανε την Αμερικη Ξανα Μεγαλη» στην ελληνική γλώσσα. Φυσικά ήταν η μετάφραση του προεκλογικού συνθήματος της εκστρατείας Τραμπ «Make America Great Again».

Το καπέλο, όπως είπε, του δόθηκε πριν ανέβει το πόντιουμ και αν και το σλόγκαν αφορούσε τις ΗΠΑ ο Τραμπ απευθυνόμενος στο κοινό του είπε: «Ξέρετε τι γράφει εδώ; Κάντε την Ελλάδα μεγάλη ξανά. Σωστά;». Εάν δεν είχε ενημερωθεί για το τι πραγματικά έγραφε το καπέλο ή εάν σκόπιμα αντικατέστησε τις λέξεις στον προφορικό λόγο δεν ήταν σαφές.

Κατά την ομιλία του ο Τραμπ αναφέρθηκε εκτενώς στην Ελλάδα ως τη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και υπογράμμισε την προσφορά του Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αναφερόμενος στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη και στην μεγάλη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων σε όλες τις επιστήμες. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο αρχαίο ελληνικό ρητό ότι «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία σε συγκεκριμένα άτομα στο ακροατήριο ως παραδείγματα Ελλήνων που συνεισέφεραν στην Αμερική μέσω της υπηρεσίας του στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις , μέσω του αθλητισμού και μέσω της σκληρής δουλειάς είτε σε προσωπικές επιχειρήσεις είτε μέσω της υπηρεσίας στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο, φροντίδα και πρώτες ανάγκες.

«Είστε ένα λαός που δεν το βάζει κάτω , έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος.», επεσήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είπε πως είναι συμβολικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται στον Λευκό Οίκο που συμβολίζει την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.

Facebook Comments

POST A COMMENT.