Εκδήλωση ΥΠΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

865fc5ad235be5e4e8744e4ce097d27b

Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του Ελληνικού  Γεωργικού   Οργανισμού   (ΕΛΓΟ)   ΔΗΜΗΤΡΑ,   συνδιοργανώνουν  Ημερίδα  με   θέμα:  «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΔΑΣΟΣ», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 (ώρα 9:00) στη Συνεδριακή Αίθουσα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, Τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Η 21η Μαρτίου αποτελεί την ημέρα έναρξης της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης.

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Δημαράς και η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του  Περιβάλλοντος της Βουλής κα Κατερίνα Ιγγλέζη.

Οι εγγραφές των συμμετεχόντων θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ. και στις 9:30 π.μ. θα γίνει η έναρξη της Ημερίδας. Η πρόσβαση στο Ινστιτούτο γίνεται από την οδό Ούλωφ Πάλμε και από την είσοδο στο τέρμα της οδού Αλκμάνος.

Η παρακολούθηση της Ημερίδας είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ακαδημαϊκούς και ιδιώτες.

Πρόγραμμα Ημερίδας:

9:00– 9:30 Προσέλευση-Εγγραφές

9:30– 10:30 Χαιρετισμός Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κου Σ. Φάμελλου Χαιρετισμός Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κου Γ. Δημαρά Χαιρετισμός της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, κας Κατερίνας Ιγγλέζη Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος, κου Δ. Βακάλη Χαιρετισμός Διευθύντριας Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, κας Κ. Τσαγκάρη

10:30-10:50 «Εθνική Στρατηγική για τα Δάση» Ρ. Μπατμάνογλου Προϊσταμένη Δ/νσης Προγραμματισμού & Δασικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ

10:50-11:10 «Συμπεράσματα και Προτάσεις της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την ανάλυση των υποκείμενων αιτιών και τη διερεύνηση των προοπτικών διαχείρισης των μελλοντικών πυρκαγιών δασών και υπαίθρου στην Ελλάδα» Δρ. Γ.Ξανθόπουλος,Αναπληρωτής Ερευνητής δασικών πυρκαγιών, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ”

11:10-11:30 Διάλειμμα

11:30-11:45 «Σύμβαση CITES και Κανονισμός Ξυλείας» Γ. Κωνσταντακοπούλου, Δασοπόνος MSc, υπάλληλος του Τμήματος Ελέγχου της Εμπορίας και Διακίνησης Άγριας Ζωής και Ειδών CITES, της Δ/νσης Προγραμματισμού & Δασικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ

11:45-12:00 «Η προστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου κατά το ισχύον δίκαιο» Σοφία Παυλάκη Υπ. Δρ., Δικηγόρος, ΜΔΕ Περιβαλλοντική Πολιτική ΔΠΘ

12:00-12:15 «Μαθαίνω για τα δάση, ένα διεθνές δίκτυο Περιβαλλοντικής εκπαίδευση για παιδιά από 5 έως 95 ετών» Σοφία Καινούριου, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, Υπεύθυνη του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση»

12:15-12:30 Ερωτήσεις-Συζήτηση

12:30-13:00 Ελαφρύ γεύμα

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.