Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

giannakopoulos-thanasis

Πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 88 ετών, νοσηλευόμενος στο νοσοκομεία Υγεία με βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, ο γνωστός βιομήχανος, συνιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Λίγους μόλις μήνες μετά το θάνατο των αδερφών του, Παύλου και Κώστα Γιαννακόπουλου, έφυγε από τη ζωή σήμερα και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείαςβυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και την οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ και τον Παναθηναϊκό κόσμο.

Τη βαθιά της θλίψη εκφράζει η οικογένεια και η ΒΙΑΝΕΞ

“Με βαθιά θλίψη η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετούν τον συν-Ιδρυτή της Θανάση Γιαννακόπουλο που έφυγε σήμερα 19/3, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μαζί με τα αδέρφια του Παύλο και Κώστα, έχοντας αστείρευτη υπομονή και επιμονή, κατάφεραν να δημιουργήσουν  τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Μέχρι τελευταία στιγμή ενεργός δίπλα μας συνέβαλε στη συνεχώς ανοδική της πορεία, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο.

Όλοι οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ιωάννα και τη μονάκριβη κόρη του Κατερίνα”.

Τι ανέφερε το Ιατρικό Ανακοινωθέν

Σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος, μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει.

Η ΠΕΦ αποχαιρετά έναν από τους πατριάρχες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

“Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας αποχαιρετά σήμερα το Θανάση Γιαννακόπουλο, συνιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, αδερφό και συνοδοιπόρο του εκλιπόντα Παύλου Γιαννακόπουλου, έναν από τους πατριάρχες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ξεκίνησε, όπως και τα αδέρφια του, από το φαρμακείο της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην οδό Πειραιώς και συνδιαμόρφωσε τις χρυσές σελίδες της ΒΙΑΝΕΞ στην επιχειρηματική ζωή του τόπου μετατρέποντάς την σε βιομηχανικό κολοσσό.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, ξεχώρισε για την μοναδική προσφορά του στους εργαζόμενους της εταιρείας του και συνολικά στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που στηρίζει διαχρονικά την εθνική οικονομία.

Διακρίθηκε για το ήθος του, την επενδυτική του δραστηριότητα αλλά και την αγάπη του για τον αθλητισμό σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο.

Η ΠΕΦ και τα Μέλη της εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, στην οικογένειά του, στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ”.

Phrma Innovation Forum: Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο

Ο πρόεδρος του ΔΣ, Μάκης Παπαταξιάρχης και τα μέλη του PhRMA Innovation Forum εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου για το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.
“Η συνεισφορά του στη φαρμακοβιομηχανία και γενικότερα στο ηθικό επιχειρείν ήταν ανεκτίμητη. Η αυθεντικότητα και η αλήθεια της παρουσίας του ως επίσης και η επιχειρηματική οξυδερκής απλότητα που τον συνόδευε ήταν εμβληματικές. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Όσοι υπηρετούμε το χώρο της Υγείας θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε από το όραμά του και την καθαρότητα της προσέγγισής του για σταθερή προσφορά στον Έλληνα ασθενή και τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου μας”.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ο δεύτερος από τα αδέλφια του, με τα οποία δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τη ΒΙΑΝΕΞ.

Γεννημένος το 1931, φοίτησε, όπως και ο Παύλος, στην ΑΣΟΕΕ και, από μικρή ηλικία, μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα τους, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκίνησε από το φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924 και έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην επιχειρηματική -και όχι μόνο- ζωή του τόπου. Αναπόσπαστο μέρος αυτής της ιστορίας είναι και η πορεία του Θανάση Γιαννακόπουλου, που ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Παύλο τη ΒΙΑΝΕΞ, τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα. 

Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

 Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, εκτός από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στον κλάδο του φαρμάκου, μοιράστηκε με τα αδέλφια του την αγάπη για τον Παναθηναϊκό.

 Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09. Το 2012, παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη.

 Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά είχε την εκτίμηση και όλης της φίλαθλης κοινής γνώμης, καθώς κι ίδιος σεβόταν πάντα όλους του αντιπάλους.

Facebook Comments

POST A COMMENT.