Ολλανδία: Τρεις οι νεκροί από επίθεση

Olandia

Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτητης Ολλανδίας, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος της ολλανδικής πόλης.

Οι τραυματίες ανέρχονται στους πέντε, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή της πόλης, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο δήμαρχος της Ουτρέχτης, Jan van Zanen, σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός στην Ουτρέχτη, με τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής να κάνει λόγο για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης μετά από την επίθεση με έναν νεκρό κοντά σε τραμ στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου.

Ο δράστης άνοιξε πυρ μέσα στον συρμό του τραμ το πρωί, κοντά στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου. Αμέσως μετά διέφυγε από τον τόπο της επίθεσης και έκτοτε καταζητείται.

Στην Ουτρέχτη άμεσα ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού, τα σχολεία έκλεισαν, όπως και τα τζαμιά. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους για να μην εμποδίζουν το έργο της αστυνομίας.

Στη σύλληψη του 37χρονου Τούρκου Γκιοκμέν Τανίς, προχώρησαν οι ολλανδικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης της ολλανδικής αστυνομίας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.