Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: έκθεση «Εργόχειρα» της Ελένης Γλύνη

ΕΙΚ 2 ΓΛΥΝΗ ΚΑΦΕ ΕΑΜ

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει έκθεση σχεδίων με τίτλο «Εργόχειρα» της Ελένης Γλύνη. Η έκθεση θα διεξαχθεί από 19 Μαρτίου έως 5 Μαΐου 2019 στο Καφέ του Μουσείου.
Η Ελένη Γλύνη δημιουργεί εργόχειρα με τη βοήθεια μιας λεπτής, σφιχτοπλεγμένης γραμμής. Ονειρικές φιγούρες ενός «άχρονου χώρου», οι χαρακτήρες που πλάθει αποπνέουν βαθιά πνευματικότητα, τυλιγμένοι στην ανέμη του στιβαρού της σχεδίου. Με νήμα την άκρη της γραφίδας της, οι μορφές της ανακαλούν με μια ανάστροφη πορεία τις αρχέγονες δημιουργικές προσπάθειες του ανθρώπου, τότε που μοτίβα από το υφάδι του αργαλειού μεταφέρονταν στις ζωγραφικές παραστάσεις των νεολιθικών και των γεωμετρικών αγγείων.

ΕΙΚ 1 ΓΛΥΝΗ ΚΑΦΕ ΕΑΜ

Οι εύθραυστες, ασκητικές μορφές της Ελένης Γλύνη μάς καλούν να ανακαλύψουμε τον μίτο του κόσμου της δημιουργού, έναν κόσμο δομημένο με το πιο απλό μέσο, το μολύβι, που άλλοτε μοιάζει με εργόχειρο πλεκτό και άλλοτε θυμίζει ταπισερί.
Η Ελένη Γλύνη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και νωπογραφία με τον Παύλο Σάμιο. Έχει στο ενεργητικό της τρεις ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις κι έχει φιλοτεχνήσει εικαστικές εκδόσεις για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82
Τηλέφωνο: 213214 4800
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή 08:30-16:00, Τρίτη 13:00-20:00
Χορηγοί επικοινωνίας: ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ

Facebook Comments

POST A COMMENT.