2η διεθνής Έκθεση αναγνωρισμένων Ελλήνων Εικαστικών στην Ολλανδία

53408365_627986917639869_9154791948987400192_n

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Ελλάδα Παντού» παρουσιάζει τη 2η  διεθνή Έκθεση αναγνωρισμένων Ελλήνων Εικαστικών, από τις 15 ως 17 Μαρτίου 2019, στο Εκθεσιακό κέντρο «Expo Houten» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, στα  πλαίσια της 2ης Εξαγωγικής Ελληνο-Ολλανδικής Έκθεσης  «Feel, Taste, Live Greece!».

2η Έκθεση Ελλήνων Εικαστικών στην Ολλανδία | ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Ελλάδα Παντού»

Ο πρόεδρος και διοργανωτής του φεστιβάλ της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Ελλάδα Παντού», Θωμάς Σοπιλίδης, τονίζει ότι η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ  «Ελλάδα Παντού» πρωτοπορεί και δείχνει για ακόμη μία φορά τις δυνατότητες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας  Οικονομίας, ακόμη και στην εξωστρέφεια.

Η 2η Εξαγωγική Ελληνο-Ολλανδική Έκθεση / Φεστιβάλ περιλαμβάνει θεματικές όπως: Τρόφιμα, Ποτά, Γενικό Εμπόριο, Τουρισμός, Δημιουργικές Βιομηχανίες και Πολιτισμός, ενώ μέρος του Φεστιβάλ αφορά στο διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας.

20258448_1396127803805822_7688735728564484471_n

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της εικαστικής έκθεσης, Λεόντιος Πετμεζάς, επισημαίνει ότι οι συλλήψεις των καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών εξωτερικεύουν το εντυπωσιακό στοιχείο της Ελληνικότητας και το θέτουν με διαύγεια σε διεθνείς προδιαγραφές μέσα από τη διασταύρωση της υψηλής αισθητικής παρέμβασης, της χρωματικής έκφρασης και της αυστηρής σχεδιαστικής παραστατικότητας των μορφοπλαστικών απεικονίσεων και αποδόσεων.
Οι καταθέσεις, στο σύνολο τους, διαθέτουν μια ηθογραφική ρυθμικότητα, που συνυπάρχει αυτόνομα και ευπρόσδεκτα  σε διαφορετικές τεχνοτροπίες και ξεχωριστές διατάξεις  με προέκταση, προοπτική και περιεκτικότητα. Το κλίμα των αναφορών που συγκροτείται,  αποτελείται από χαρακτηριστικές συνθέσεις αξιώσεων με ολοκληρωμένη δόμηση, αυτούσια και ευρηματική δομή, εμπλουτισμένες τεχνικές με περιεχόμενο εκλεπτυσμένης χροιάς.

ΤΣΙΜΠΙΡΛΉ 1

 

Ο εικαστικός συντονιστής-συνεπιμελητής, Γιώργος Γουρλάς, αναφέρει πως οι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το κοινό της Ολλανδίας, αλλά και να συμμετέχουν σε B2Β συναντήσεις με τοπικούς εμπορικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της τέχνης, ενώ ταυτόχρονα οι επισκέπτες της εικαστικής έκθεσης θα απολαύσουν σύγχρονα έργα τέχνης, θα συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους και θα μπορούν να αποκτήσουν όποιο έργο αγαπήσουν σε προσιτές τιμές.

20181029_125541

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Δέσποινα Κουβάτσου, Μαριλένα Φωκά, Eφροσύνη Τζουβέλη, Ροδούλα Ανδρεάδου, Μαρία Μανουσιάδου, Αθηνά Κοτσώνη-Συνετού, Μιμόζα Αράπη, Αnnete Κινδήρογλου, Κατερίνα Σακελλαρίδη, Κωνσταντίνα Μηνά, Λίλα Δίδου, Ζακλίν Δελασούδα, Κερασία Τουλιάτου, Μάρη Σερφιώτη, Βίκυ Τσιμπιρλή, Γιούλα Γιδάκου ,Έλενα Ροφαέλα, Κατερίνα Γιαζιτζόγλου, Αγγελική Λιάγκα, Μargherita Dean, Δημήτρης Βογιατζόγλου, Αθανασία Γιαξίδου, Νικόλας Πασιάς, Ελευθερία Χριστάκη, Σουζάνα Παπακαλιάτη, Σταύρος Βλάχος, Μαρία Μανουσιάδου, Κωνσταντίνα Πολίτη, Νίνα Μακρή, Μαίρη Περδικομάτη και άλλοι, απόφοιτοι  σχολών καλών τεχνών και γνωστών εικαστικών εργαστηρίων, που έχουν βραβευθεί  και τιμηθεί για την εικαστική εργασία τους .

Η  Έκθεση / Φεστιβάλ  που αναμένεται να επισκεφτεί πλήθος Ολλανδών και Ελλήνων από όλο το BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), για να ζήσουν, να γευτούν και να αισθανθούν για λίγο την Ελλάδα τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της  Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ολλανδία.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ | Πρώτο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας | Η Φωνή της Ελλάδας , το  Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Global Sustain, Greece Around.

Facebook Comments

POST A COMMENT.