Ο Μεγάλος Αιρετικός του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

papadimitriou

Το Ελληνικό Σχέδιο στο πλαίσιο του Κύκλου «Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση» παρουσιάζει το νέο έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ο Μεγάλος αιρετικός».

Πρόκειται για μελοποιημένα ποιήματα από όλες τις περιόδους της παγκόσμιας ποιητικής ανθολογίας, με άξονα, όπως σημειώνει ο ίδιος ο συνθέτης, την αμφισβήτηση, που συγκροτούν το πρώτο μέρος ενός κύκλου τραγουδιών.  Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν τρεις ερμηνευτές και ένα σύνολο εννέα μουσικών.

Αναζητώντας τις αιρετικές πτυχές της ποίησης ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνθέτει ένα νέο κύκλο τραγουδιών με τίτλο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ» και μας τον παρουσιάζει στη Μικρή σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στις 21 Μαρτίου, ημέρα γιορτής της παγκόσμιας ποίησης.

Ο συνθέτης θα παρουσιάσει το πρώτο από τα τρία μέρη ενός κύκλου μελοποιημένων ποιημάτων που διατρέχει χωρίς όρια τους αιώνες με μόνη συνεκτική γραμμή την επαναστατικότητα του ποιητικού λόγου και τις αμφισβητήσεις που προκαλεί.

Τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν τρεις νέοι ερμηνευτές και ένα σύνολο εννέα μουσικών εντάσσονται στον κύκλο Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση που οργανώνει Το Ελληνικό Σχέδιο. Σκοπός αυτών των αναθέσεων είναι η δημιουργία κύκλων τραγουδιών που εμπνέονται από την παγκόσμια ποιητική τέχνη μέσα από μια νέα ματιά και ιδιαίτερη αντίληψη.

Η αδιατάρακτη σχέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου με την ποίηση οδηγεί τον συνθέτη σε νέες δημιουργικές περιπέτειες και μας προκαλεί με τα τραγούδια του σε ‘αιρετικές’ ακροάσεις, σ’ ένα νέο μουσικό ταξίδι.

Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Κώστας Φασουλάς, Τάσος Ρωσόπουλος
Ερμηνευτές: Χάρης Ανδριανός, Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου
Πληροφορίες:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 | Μικρή Σκηνή | 21:00
Eισιτήρια:
Κανονικό: 7, 12 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 10 €
Παρέα 10+ άτομα: 9 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
ΑμεΑ, Ανεργίας: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 7, 10 €

Facebook Comments

POST A COMMENT.