Έκθεση για τη γλυπτική τέχνη του μαρμάρου της Τήνου

Ο πύργος της Λεβένταινας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς» και το Σύλλογο των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά ο «Θ. Κολοκοτρώνης», συνδιοργανώνουν περιοδική έκθεση με τίτλο «Τηνιακοί μαρμαρογλύπτες» και με αντικείμενο τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες γλυπτών από μάρμαρο, στον απόηχο του έτους 2018 Γιαννούλη Χαλεπά.

Η τηνιακή μαρμαροτεχνία, εγγράφηκε το 2015, στους καταλόγους της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, της UNESCO, καθώς οι σημερινοί μαρμαρογλύπτες αναδεικνύονται άξιοι συνεχιστές και θεματοφύλακες της παράδοσης, παράγοντας πολιτιστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής τηρώντας την παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Στην έκθεση, θα συμμετέχουν 24 καλλιτέχνες-μαρμαρογλύπτες της Τήνου, σε μια έκθεση μαρμαρογλυπτικής, παρουσιάζοντας το δημιουργικό τους έργο, εμπνευσμένο, από τη ζωή και το έργο του μύστη της γλυπτικής τέχνης, Γιαννούλη Χαλεπά.

Καλλιτέχνης: Μιχάλης Αλβέρτης

Καλλιτέχνης: Μιχάλης Αλβέρτης

Καλλιτέχνης: Παναγιώτης Φόρτωμας

Καλλιτέχνης: Παναγιώτης Φόρτωμας

Η έκθεση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και θα φιλοξενηθεί για το διάστημα από 2 Μαρτίου έως 30 Απριλίου στον Πύργο της Λεβένταινας, πρόσφατα αναστηλωμένο  μεταβυζαντινό ιστορικό διατηρητέο μνημείο της Καρύταινας, ενώ χορηγοί της έκθεσης είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της Καρύταινας, ενώ στη συνέχεια η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στον Πύργο. Το ωράριο για το μήνα Μάρτιο διαμορφώνεται ως εξής: Πέμπτη έως Κυριακή από 10.00 έως 14.00. Για το μήνα Απρίλιο, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.