Διαβήτης GR: Λειτουργεί στο Ελληνικό Κέντρο Μελβούρνης

Diabetes

Μια νέα ομάδα υποστήριξης αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα άρχισε να λειτουργεί στη Μελβούρνη και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Πρόκειται για το Dιαβήτης GR, μια από τις πολλές ομάδες υποστήριξης που έχει δημιουργήσει ο φορέας Diabetes Victoria για να βοηθήσει άτομα που έχουν Διαβήτη τύπου 1 ή 2.

Αυτό που κάνει αυτή τη νέα ομάδα να ξεχωρίζει είναι ότι λειτουργεί στην ελληνική γλώσσα.

Ο οργανισμός Diabetes Victoria δίνει μεγάλη έμφαση στη δυνατότητα όλων όσοι έχουν σχέση με την πάθηση του Διαβήτη, να μπορούν να πάρουν πληροφόρηση και υποστήριξη για να βοηθήσουν την υγεία τους. Αναγνωρίζει ότι η ελληνική παροικία είναι σημαντικό κομμάτι της πόλης και με την ομάδα αυτή θέλει να υποστηρίξει όλους όσους καθημερινά παλεύουν με τον Διαβήτη και δυσκολεύονται με την αγγλική γλώσσα.

«Για όλους εμάς που έχουμε αυτήν την χρόνια ασθένεια του Διαβήτη, οι ομάδες υποστήριξης μας δίνουν τη δυνατότητα να μιλάμε μεταξύ μας και να ανταλλάσσουμε ιδέες για το πώς θα ωφελήσουμε την υγεία μας» τονίζει η συντονίστρια του προγράμματος, Χρυσή Πολυμένη.

Με επιστολή της προς την Κοινότητα, η κ. Πολυμένη εκφράζει τις ευχαριστίες για την ανταπόκριση και υποστήριξη που είχε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

“Αυτός ο χώρος μας επιτρέπει να συναντιόμαστε και να επικοινωνούμε με άλλους για να παρέχουμε αμοιβαία υποστήριξη σε άτομα που ζουν και επηρεάζονται από τον διαβήτη,» αναφέρει στην επιστολή της. «Με την παροχή αυτού του χώρου συνεχίσαμε να διασφαλίζουμε ότι η ομάδα μας μπορεί να προσφέρει στην ελληνική παροικία ευκαιρίες σύνδεσης.

Η υποστήριξη και η βοήθειά σας έχουν πρωταρχική σημασία, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε έναν ασφαλή χώρο στα μέλη της ομάδας μας για να μοιραστούν τις εμπειρίες, τις ανησυχίες και την υποστήριξή τους.»

Η ομάδα έχει ήδη κάνει δύο συναντήσεις μια τον Δεκέμβριο και μια τον Φεβρουάριο και ετοιμάζεται για την επόμενη συνάντηση το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί στον 12ο όροφο στο κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας στη γωνία των οδών Russel και Londsdale Street (είσοδος από Lonsdale Street).

Την πρωτοβουλία αυτή την έχει αγκαλιάσει όλη η ελληνική παροικία και υπάρχει ενδιαφέρον από όλες της περιοχές της πόλης. Πολλοί συμπάροικοι δυσκολεύονται να ταξιδέψουν σε μακρινές αποστάσεις μέσα στην πόλη και για τον λόγο αυτό η ομάδα θα κάνει συναντήσεις και σε άλλες περιοχές και στα δυτικά και στα ανατολικά προάστια. Συμπάροικοι και ελληνικοί οργανισμοί προσφέρουν τα γραφεία τους για να στεγάσουν τις συναντήσεις της ομάδας σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης η Συντονίστρια του Diabetes Victoria, Giovanna Taverna, καλωσόρισε τα μέλη της νέας ομάδας και υποσχέθηκε την υποστήριξή τους. Στη δεύτερη συνάντηση καλεσμένη ομιλήτρια ήταν η Sou Mehdikhani, ερευνήτρια από το Πανεπιστήμιο Victoria για να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή μελέτη για την κινητικότητα και τον κίνδυνο πεσίματος για άτομα με Διαβήτη.

«Στόχος μας είναι να έχουμε ομιλητές που θα μας παρουσιάζουν κάτι από την ειδικότητά του σχετικό με τον Διαβήτη. Ακόμη κι αν ο ομιλητής δεν μιλά ελληνικά, γίνεται ταυτόχρονη μετάφραση» διευκρινίζει η συντονίστρια του προγράμματος.

Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 30 Μαρτίου. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, όσοι πάσχουν οι ίδιοι από Διαβήτη Τύπου 1 ή 2 ή μέλη της οικογένειας, οι φροντιστές τους, σύζυγοι ή παιδιά να δηλώσουν συμμετοχή καλώντας την συντονίστρια Χρυσή Πολυμένη στο 0420 375 558.

Πότε: Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 10:30 το πρωί έως 12:30 το μεσημέρι.
Πού: 12ος όροφος κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας, 168 Londsdale Street.
Δήλωση συμμετοχής: Χρυσή Πολυμένη 0420 375 558,  [email protected]
Η σελίδα της ομάδας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/385359568952190

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.