«Μουσείο της χρονιάς» το MOMus

museum-mdern-art

«Μουσείο της Χρονιάς»  από την εφημερίδα Art Newspaper Russia αναδείχθηκε το MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη (πρώην Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου στη Μόσχα.

Τα βραβεία της εφημερίδας απονέμονται από το 2012 σε φορείς, διοργανώσεις και ανθρώπους που σχετίζονται με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Οι νικητές στις κατηγορίες Βιβλίο, Εκθεση, Αναστήλωση, Μουσείο και Προσωπική Συμβολή παραλαμβάνουν τα γλυπτά που δημιούργησε ο Ρώσος καλλιτέχνης Sergey Shekhovtsov και αντιπροσωπεύουν δύο εμβληματικά σύμβολα της Μόσχας και του Λονδίνου τον Πύργο Σπάσκαγια και το Μπιγκ Μπεν.

ΥΠΠΟΑ: συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο «MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης- Συλλογή Κωστάκη» για τη βράβευση ως «Μουσείο της Χρονιάς»

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο «MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης- Συλλογή Κωστάκη» και τους ανθρώπους που το συντελούν για τη βράβευση ως «Μουσείο της Χρονιάς» από τη ρωσική έκδοση του διεθνούς εμβέλειας εντύπου “The Art Newspaper”.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε πως η διάκριση αυτή αποτελεί την πρώτη επιβεβαίωση των προσδοκιών για το νεοσύστατο Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, στου οποίου τη δημιουργία συνετέλεσαν πολλοί προηγούμενοι υπουργοί.

Τέσσερις μόλις μήνες μετά την ίδρυσή του, με αφορμή την έκθεση «Θεσσαλονίκη. Η συλλογή Κωστάκη. Restart», έρχεται μια διεθνής διάκριση για την προώθηση της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Το βραβείο παρέλαβε στη Μόσχα η διευθύντρια του «ΜΟΜus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης -Συλλογή Κωστάκη», Μαρία Τσαντσάνογλου.

Η κ. Ζορμπά υπογράμμισε επίσης ότι η βράβευση αυτή αποτελεί επιβεβαίωση για όσους εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα για να υπάρξει σύγκλιση και συμφωνία των πέντε φορέων που συγκρότησαν το Μomus.

Τέλος, η υπουργός τόνισε ότι τα συστατικά που ανοίγουν για τους πολιτιστικούς οργανισμούς καινούριες δυνατότητες για το μέλλον είναι «το αίσθημα ευθύνης, η διορατικότητα, η προσήλωση στο στόχο, η συνεργασία και η εμπιστοσύνη», και καταλήγει αναφέροντας πως το φιλόδοξο εγχείρημα του Momus, με τη δυναμική και με την εμβέλειά του να εκτείνεται και εκτός συνόρων, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα μουσεία του σύγχρονου πολιτισμού στη χώρα μας.

Facebook Comments

POST A COMMENT.