“Καθρέφτες και Είδωλα” της Έλενας Γκίκα-Πετρουλάκη

Kathreptes Kai idola

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, το Βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ, με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ συνδιοργάνωσαν, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου, την παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος της ΈλεναςΓκίκα – Πετρουλάκη “Καθρέφτες και είδωλα”.

Η Τόνια Τζαναβάρα, Αρχαιολόγος – Ιστορικός Τέχνης με την  καταπληκτική παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο προσέγγισε  με μοναδικό τρόπο, χωρίς να αφήσει καμία αμφιβολία για την αξία και την πρωτοτυπία του, εντυπωσίασε την ίδια την συγγραφέα και το βιβλιόφιλο κοινό, που παρακολούθησε την εκδήλωση!

Στην συνέχεια η συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο της, που είναι εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της ποιότητας των σχέσεων, που ξεκινούν μέσα από την οικογένεια, στην πορεία του καθενός στην ζωή. Την βία, την κάθε μορφή βίας, που μπορεί να υφίσταται ένα άτομο, ανεξάρτητα από την ηλικία του, την κοινωνική του θέση, την οικονομική του κατάσταση και το μορφωτικό του επίπεδο την καθρεφτίζει παντού γύρω του. Οι συνέπειές της βαραίνουν όχι μόνο το ίδιο το άτομο που την υφίσταται αλλά και τους γύρω του και εμφανίζονται με το παραμικρό ερέθισμα προκαλώντας μικρές ή μεγάλες “καταστροφές” ορατές ή όχι. Αυτός ο κύκλος συνεχίζεται, μέχρι το άτομο να επιλέξει καθρέφτη και είδωλο.

Facebook Comments

POST A COMMENT.