Διδασκαλία Ελληνικών στα δημόσια σχολεία της Βικτωρίας

melbourni-kentro-omogeneia

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, συνάντηση γονέων, εκπαιδευτικών και άλλων παραγόντων που έχουν άμεση σχέση με τη διδασκαλία των Ελληνικών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της Βικτωρίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες αντιπρόσωποι από τα γυμνάσια Northcote, Thornbury, Strathmore, Oakleigh South καθώς και από τα δημοτικά σχολεία Clarinda και Coburg West, καθώς και εκπρόσωποι από το πρόγραμμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου Λατρόμπ – η Δρ Σταυρούλα Νικολούδη και ο κ. Δημήτρης Γκόνης – και η πρόεδος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νεοελληνικών κ. Ανίτα Λαδά.

Την περίοδο αυτή στη Βικτώρια, μόνο πέντε δημόσια δημοτικά σχολεία και πέντε δημόσια γυμνάσια προσφέρουν πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Ο κος Θόδωρος Μάρκου και ο Δρ. Νίκος Ντάλλας, εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας, αναφέρθηκαν στο ρόλο της Κοινότητας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων σχετικά με τα προγράμματα που προσφέρονται στα κρατικά σχολεία και τόνισαν την ανάγκη της επίτευξης μιας πιο στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των μελών αυτής.

Επίσης, ενημέρωσαν τους παρευρίσκοντος για τις τελευταίες συναντήσεις που έχουν γίνει με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε σχέση με το μάθημα των Ελληνικών στο εκπαιδευτικό σύστημα της Βικτωρίας.

Παράλληλα, εκφράστηκαν απόψεις από όλους σχετικά με την σημερινή κατάσταση και συζητήθηκε η δημιουργία μιας συντονιστικής ομάδας, η οποία θα έχει σαν σκοπό την υπεράσπιση, ενίσχυση και προώθηση των ελληνικών προγραμμάτων στα δημόσια σχολεία.

Facebook Comments

POST A COMMENT.