”Reality matters”: Έκθεση ζωγραφικής του Δήμου Κηπουρού

technohoros-artgallery_dimos-kipouros

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δήμου Κηπουρού με τίτλο “Reality matters”, σε επιμέλεια Μαρίας Κενανίδου. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 στις 20:00, ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει από την Παρασκευή 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 6 Απριλίου.

Με εφαλτήριο τη φράση: «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο», ο εικαστικός, Δήμος Κηπουρός, εντάσσει τη γυναικεία φιγούρα μέσα σε φανταστικά και ρεαλιστικά, ιδανικά αλλά και εφιαλτικά περιβάλλοντα που αποπνέουν ασάφεια, ρευστότητα και παραπέμπουν σε μπαρόκτοπιογραφία.

Συνδέοντας την ομορφιά με τη θηλυκότητα και πιστεύοντας ότι η γυναίκα «τίκτει» έναν καλύτερο κόσμο, ο Δήμος Κηπουρός, ζωγραφίζει τη γυναίκα, ως μοντέλο μόδας που ποζάρει σε πρώτο πλάνο για να ακυρώσει ή να αποτελέσει κομμάτι του χώρου που την περιβάλλει. Στα έργα με τίτλο “Survivor”αποτυπώνονται πρόσφυγες, πυρόπληκτοι, συμμετέχοντες στο κίνημα των κίτρινων γιλέκων και οι φιγούρες πλέον μεταμορφώνονται από αυτάρεσκα μοντέλα που ποζάρουν για τον θεατή, σε τηλεθεατές ενός σύγχρονου δράματος.

Μέσα από τίτλους που θέτουν σαφή και άμεσα ερωτήματα, όπως “Where are you?”, “Are you there?”, “Who’s there?”, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να συνδεθεί με τον θεατή, ενώ του ζητά να απαντήσει στο καίριο ερώτημα: «Τι είναι η πραγματικότητα και τι είναι σημαντικό στη δική σου πραγματικότητα;».

Πληροφορίες

Εγκαίνια Έκθεσης: Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, 20:00 – 23:00
Διάρκεια Έκθεσης: 8 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2019
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

Τιμή εισιτηρίου:
Είσοδος ελεύθερη

Τοποθεσία: αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.