Φεστιβάλ Hellenika στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας

tmfestivalhellenika

Την Πέμπτη  έγινε η επίσημη παρουσίαση του φετινού προγράμματος του Πολιτιστικού Μήνα, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της παροικίας της Νότιας Αυστραλίας. Το Πολιτιστικό φεστιβάλ Hellenika συμπληρώνει φέτος 28 χρόνια ενεργής παρουσίας και διοργανώνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο.

Το πρώτο επίσημο πολιτιστικό γεγονός με το οποίο άνοιξε και το φεστιβάλ για φέτος ήταν μια διάλεξη με θέμα τους άνδρες και τις γυναίκες που κατείχαν θέσεις ισχύος στην Μυκηναϊκή εποχή. Την διάλεξη παρουσίασε η Δρ. Σταυρούλα Νικολούδη, αρχαιολόγος που έχει επικεντρώσει τις έρευνες της και την διδασκαλία της γύρω από την Μυκηναϊκή εποχή.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας πρόκειται να τιμήσει και να γιορτάσει την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο κτίριο της κοινότητας στο Ολύμπικ Χωλ.

Το παγκόσμιο θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι το «BalanceforBetter» ισορροπία για καλύτερη ποιότητα ζωής λοιπόν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απονομή τιμητικών βραβείων σε κυρίες της Κοινότητας για τις πολύχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες τους στον οργανισμό. Η βραδιά θα πλαισιωθεί επίσης με πολιτιστικό πρόγραμμα την επιμέλεια του οποίου θα αναλάβει ο μουσικός Κώστας Νταλαγιώργος ενώ στο τραγούδι θα είναι η Τσαμπίκα Ντε Τζωρτζ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας το πρόγραμμα των Τραπεζιών της Αγάπης θα συνεχιστεί το μήνα Μάρτιο.
Το πρόγραμμα:
Τραπέζι της Αγάπης Δευτέρα, 4 Μαρτίου Goodwood.
Τρίτη, 5 Μαρτίου Croydon.
Πέμπτη, 7 Μαρτίου Thebarton.
Πέμπτη, 7 Μαρτίου, ημερήσια εκδρομή με λεωφορείο.
Τα προγράμματα περιλαμβάνουν καλεσμένους ομιλητές και διάφορες δραστηριότητες και διαρκούν από τις 10 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ και τα Τραπέζια της Αγάπης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.

πηγή: www.neoskosmos.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.