Φωτιά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου: δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Egypt

Φωτιά ξέσπασε στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου στην Αίγυπτο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς και περίπου 20 τραυματίες, αριθμός ο οποίος σύμφωνα με ιατρικές πηγές μαίνεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο .

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σύννεφα πυκνού μαύρου καπνού να βγαίνουν από το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε μία δεξαμενή καυσίμων διερχόμενου τρένου από τον σταθμό. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε όταν το τρένο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε τοιχίο στο σταθμό. «Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο σημείο επικράτησαν σκηνές πανικού, ενώ σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, οι Αρχές ασφαλείας έχουν κλείσει τις εισόδους του σταθμού, προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση.

Ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο. Οι Αρχές έχουν διατάξει την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων.

«Είδα τουλάχιστον εννέα απανθρακωμένα πτώματα στο έδαφος», σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθεί βίντεο με εικόνες από τον φλεγόμενο σιδηροδρομικό σταθμό:

Facebook Comments

POST A COMMENT.