«Ελληνικό γιαούρτι»:Τέλος η χρήση του όρου από την Τσεχία

yoghurt

Σπουδαία «νίκη» της Ελλάδας για την προστασία του ελληνικού γιαουρτιού αποτελεί το σχέδιο αλλαγής της εθνικής της νομοθεσίας που υπέβαλλε η Τσεχία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως προς τη χρήση του όρου «ελληνικό γιαούρτι».

Η Τσεχία κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τροποποίηση της εθνικής της νομοθεσίας, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής προϊόντος από τις γαλακτοβιομηχανίες της Τσεχίας με την ονομασία «ελληνικό γιαούρτι».

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Βιτένις Αντρουκάιτις σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη στο υπουργείο, την περασμένη Τρίτη.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν κινηθεί διαδικασίες επί παραβάσει εναντίον της Τσέχικης Δημοκρατίας για αυτή την υπόθεση, ωστόσο μετά την αποστολή της τροποποιητικής απόφασης για την εθνική νομοθεσία η Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την εκκίνηση διαδικασίας επί παραβάσει.

Έτσι, η Επιτροπή αναμένεται να αξιολογήσει το σχέδιο τροποποίησης της τσεχικής νομοθεσίας προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία της υπόθεσης.

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.