Ο Θρίαμβος του Λάνθιμου με επτά βραβεία BAFTA

bafta

Τα βρετανικά Όσκαρ ανέδειξαν ως κυρίαρχη την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη

Τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνται τα σημαντικότερα μετά τα Όσκαρ στον χώρο του κινηματογράφου και σίγουρα προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν στο Χόλυγουντ στο τέλος του μήνα!

Από την αρχή της τελετής φάνηκε η δυναμική της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite», η οποία ήταν υποψήφια για 12 βραβεία BAFTA (ήταν η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες για φέτος).

Το πρώτο βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για το «Τhe Favourite» του Έλληνα σκηνοθέτη ήρθε στην κατηγορία της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

Λίγα λεπτά αργότερα το «The Favourite» κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, το βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ και το βραβείο στην κατηγορία Β’ Γυναικείος Ρόλος, το οποίο απονεμήθηκε στη Ρέιτσελ Βάις. Να σημειωθεί ότι υποψήφια για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο ήταν η επίσης πρωταγωνίστρια του The Favourite Εμα Στόουν. Το βραβείο, όμως, έχει πάντα έναν νικητή.

Η επιτυχία για τη μαύρη κωμωδία εποχής, το «The Favourite», συνεχίστηκε με το βραβείο στην κατηγορία για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο (Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι Μακναμάρα) και το βραβείο στην κατηγορία Κουστούμια.

Τα βραβεία δεν σταμάτησαν εκεί για τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος έκανε σαρωτικό πέρασμα στα BAFTA 2019, καθώς λίγο μετά τις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η Ολίβια Κόλμαν, η πρωταγωνίστρια της ταινίας «The Favourite», έλαβε το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου.
Έτσι ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του έφυγαν από τα BAFTA 2019 με 7 βραβεία.

Facebook Comments

POST A COMMENT.