Θρίαμβος του Γιώργου Λάνθιμου: 7 βραβεία BAFTA στο «The Favourite»

bafta

Τα βρετανικά Όσκαρ ανέδειξαν ως κυρίαρχη την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη

Τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνται τα σημαντικότερα μετά τα Όσκαρ στο χώρο του κινηματογράφου και σίγουρα προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν στο Χόλυγουντ στο τέλος του μήνα!

Από την αρχή της τελετής φάνηκε η δυναμική της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite», η οποία ήταν υποψήφια για 12 βραβεία BAFTA (ήταν η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες για φέτος).

Το πρώτο βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για το «Τhe Favourite» του Έλληνα σκηνοθέτη ήρθε στην κατηγορία της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

Λίγο αργότερα το «The Favourite» κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, το βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ και το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου, που απονεμήθηκε στη Ρέιτσελ Βάις, ενώ για το ίδιο βραβείο υποψήφια ήταν και η Έμα Στόουν, επίσης πρωταγωνίστρια του «The Favourite».

Η επιτυχία για τη μαύρη κωμωδία εποχής, το «The Favourite», συνεχίστηκε με το βραβείο στην κατηγορία για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο (Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι Μακναμάρα) και το βραβείο στην κατηγορία Κουστούμια.

Τα βραβεία δε σταμάτησαν εκεί για το Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος έκανε σαρωτικό πέρασμα στα BAFTA 2019, καθώς λίγο μετά τις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η Ολίβια Κόλμαν, η πρωταγωνίστρια της ταινίας «The Favourite», έλαβε το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου.
Έτσι, ο Γιώργος Λάνθιμος και η ταινία του έφυγαν από τα BAFTA 2019 με 7 βραβεία.

Facebook Comments

POST A COMMENT.