Τσίπρας – Καμμένος: Από το βελούδινο διαζύγιο στη σκληρή αντιπαράθεση

tsipras-kamenos

Kάθε άλλο παρά βελούδινο αποδεικνύεται το διαζύγιο Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Η σύγκρουση των δύο ανδρών μονοπώλησε το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, με τις ομιλίες τους να κινούνται σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους. Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο Πρωθυπουργός αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο για σχέδιο εξόντωσης του κόμματός του και τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι ο Πάνος Καμμένος σχεδίαζε να ρίξει την κυβέρνηση σαν «άλλος Σαμαράς».

Αν και οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί και οι εκφράσεις ορισμένες φορές ξεπέρασαν τα εσκαμμένα του κοινοβουλευτικού πλαισίου, η στάση των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων είναι απολύτως πολιτικά εξηγήσιμη.

Πάνος ο «ασυμβίβαστος»

Από τη μια πλευρά, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να κάνει μια τελευταία προσπάθεια ανατροπής των δημοσκοπικών προβλέψεων που δείχνουν τους ΑΝΕΛ να κινούνται αρκετά κάτω του ορίου τους 3% στις επόμενες εκλογές. Ο πρώην υπουργός Άμυνας ελπίζει ότι επενδύοντας στην αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό αφενός θα κερδίσει το δεξιό ακροατήριο που είχε αποστασιοποιηθεί από το κόμμα του λόγω της συγκυβέρνησης, και αφετέρου θα αναδείξει τον εαυτό του ως ισότιμο αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, καλλιεργεί ένα αφήγημα με το οποίο αυτοπαρουσιάζεται ως  ο ασυμβίβαστος σε θέματα εθνικής σημασίας, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι τον μεταχειρίστηκε ως το «αγκάθι» που χρειάστηκε να «φύγει από τη μέση», προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιθανώς και μελλοντικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού. Δεν ήταν τυχαία, άλλωστε, η μομφή που ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Πήρατε το κεφάλι μου και το κάνατε βόλτα στον Ερντογάν. Χειροκροτούν οι εφημερίδες της Τουρκίας! Το επόμενο ταξίδι ίσως να είναι στη Μέρκελ με το κεφάλι των ΑΝΕΛ. Ελπίζω να μην υπάρχει και τρίτο ταξίδι στο Νταβός όπως ο Ζάεφ με τον Σόρος».

Πηγή: cnn.gr

Facebook Comments

POST A COMMENT.