Παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Καββαδίας – Ο Αρμενιστής Ποιητής»

%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%82

Νέα σημαντικά στοιχεία για τον Νίκο Καββαδία έρχονται στην επιφάνεια σαράντα τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ύστερα από πολύχρονη έρευνα του δημοσιογράφου και μελετητή Μιχάλη Γελασάκη, παρουσιάζεται ένας τόμος με ανέκδοτο και αθησαύριστο έργο, άγνωστες συνεντεύξεις του ποιητή, τον ναυτικό του φάκελο, τα καράβια που ταξίδεψε, ανέκδοτη αλληλογραφία, σπάνιες μαρτυρίες, αδημοσίευτες φωτογραφίες, τη σχέση του με τον Γιώργο Σεφέρη και άλλα ευρήματα με επεξηγηματικά κείμενα και σχόλια.

Η έκδοση αυτή εμπλουτίζει και επαναπροσδιορίζει την ανάγνωση και τη μελέτη γύρω από τον «Ιδανικό κι ανάξιο εραστή, των μακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων», ο οποίος παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους και πιο διαβασμένους Έλληνες ποιητές.

Ο μυστηριώδης ανθρωπογεωγραφικός κόσμος του Κόλια, όπως τον έλεγαν οι φίλοι, γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός, με σταθερό φόντο τις ατελείωτες ώρες μοναξιάς «στην πλάτη της θαλάσσης», όπου μόνη συντροφιά ήταν ο ήχος των μορσικών σημάτων.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Νίκος Καββαδίας – Ο Αρμενιστής Ποιητής» θα γίνει την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20.00, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα), με ελεύθερη είσοδο.

Facebook Comments

POST A COMMENT.