Οι «Φυλές» στο θέατρο Σταθμός

fyles

Πέντε χρόνια μετά το “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα”, ο Τάκης Τζαμαργιάς και ο Μάνος Καρατζογιάννης συναντιούνται ξανά στο πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν “Φυλές”, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μια εξαιρετική διανομή.

Η Νίνα Ρέιν, μια νέα δυναμική φωνή του βρετανικού θεάτρου, επεξεργάζεται, με ισορροπία ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση, το ευαίσθητο θέμα μιας οργανικής αναπηρίας. Ο νεαρός Μπίλυ αν και εκ γενετής κωφός έχει μεγαλώσει “φυσιολογικά” μέσα σε μια οικογένεια που έχει κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις συνέπειες της ιδιαιτερότητάς του. Τι συμβαίνει όμως όταν έρχεται η στιγμή που κάποιος από τη “φυλή” του, τον προσκαλεί να ενταχθεί σ’ αυτήν; Πώς αντιδρά στο κάλεσμα να βρεθεί εκεί που τον οδηγεί η φύση του;

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ο Μπίλυ, αν και εκ γενετής κωφός, έχει μεγαλώσει «φυσιολογικά» μέσα σε μια οικογένεια που έχει κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις συνέπειες της διαφορετικότητάς του. Η εισβολή όμως της Σύλβιας στον μικρόκοσμο της οικογένειας ανατρέπει ό,τι ίσχυε μέχρι τότε. Παρότι o Κρίστοφερ, ο πατέρας της οικογένειας, επιμένει πως «χωρίς τις λέξεις δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας», τα μέλη της άλλοτε μέσα από τη γλώσσα κι άλλοτε μέσα από τη σιωπή διεκδικούν τη δική τους φωνή.
Στη θαυμαστή της αυτή αλληγορία η Ρέιν εστιάζει στην περιπλοκότητα της επικοινωνίας μέσα στον μικρόκοσμο της φυλής μας, της ίδιας μας της οικογένειας, στα πιο κοντινά μας άτομα, εκείνα δηλαδή που «αγαπάμε και γνωρίζουμε πιο πολύ». Τελικά ο λόγος μπορεί να είναι τόσο περιοριστικός όσο η σιωπή; Και η σιωπή μπορεί να είναι το ίδιο εύγλωττη με το λόγο.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Βοηθός σκηνογράφου: Έλλη Αποστολάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Τζαμαργιάς
Βίντεο: Δήμητρα Τρούσα
Σύμβουλος δραματουργίας: Ελένη Μολέσκη
Επιστημονικός σύμβουλος: Κωνσταντίνος Σαμαράς
Παραγωγή: Lead-in-Arts ΑΜΚΕ, Θέατρο Σταθμός

Ερμηνεύουν:
Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μανώλης Μαυροματάκης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάνος Καρατζογιάννης, Βασιλική Τρουφάκου, Ελένη Μολέσκη

Ημερομηνίες:
Τετάρτη,Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00

Διάρκεια:110′

Τιμή εισιτηρίου: 

Τετάρτη και Παρασκευή:
Κανονικό: 13 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ, (ατέλειες) 5 ευρώ
Σάββατα και Κυριακές:
Κανονικό: 15 ευρώ
Μειωμένο: 12 ευρώ

Θέατρο Σταθμός

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.