Στην Ολλανδία μεταφέρεται η ευρωπαϊκή έδρα της Sony

Sony

Άλλος ενας πολυεθνικός κολοσσός αφήνει το Ηνωμένο Βασίλειο για μια χώρα η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη έξοδο της χώρας από το μπλοκ. Πρόκειται για την ιαπωνική Sony, η οποία ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την έδρα της στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή θα της επιτρέψει να αποφύγει τελωνειακά ζητήματα που συνδέονται με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιαπωνικού κολοσσού, Takashi Iida, στο AFP, η εταιρεία δεν θα μεταφέρει το προσωπικό και τις υπόλοιπες δραστηριότητες της βρετανικής θυγατρικής της, καθώς μοναδικός στόχος μέσω της κίνησης αυτής είναι η Sony να παραμείνει μια “εταιρεία με έδρα στην ΕΕ” ώστε οι κοινές τελωνειακές διαδικασίες να συνεχίσουν να ισχύουν για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της και μετά το “διαζύγιο” της Βρετανίας με το μπλοκ.

Η Sony είναι η τελευταία ιαπωνική εταιρεία που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο διεθνών επιχειρήσεων που έχουν ήδη μεταφέρει την έδρα τους από το Ηνωμένο Βασίλειο σε κάποια άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ εν όψει του Brexit, καθώς η Panasonic έχει ήδη μεταφέρει την έδρα της στο Άμστερνταμ, κυρίως λόγω των φορολογικών ζητημάτων που ενδεχομένως θα δημιουργήσει η αποχώρηση της Βρετανίας.

 

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.