Επαναστατική μέθοδος ενδυνάμωσης του μυοσκελετικού συστήματος με προπόνηση μόλις 60 δευτερόλεπτων!

osteostrong1

Μία μέθοδος που έρχεται από το μέλλον, η OsteoStrong, η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, από νέους αθλητές μέχρι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με οστεοπόρωση και ποικίλα μυοσκελετικά προβλήματα, υπόσχεται επίτευξη -σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα- ενδυνάμωσης του μυοσκελετικού συστήματος, αντιμετωπίζοντας, ταυτόχρονα, αποτελεσματικά πόνους στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις, προβλήματα ισορροπίας, αλλά και την κακή στάση του σώματος. Κι όλα αυτά χωρίς κόπο, γυμναστική, φάρμακα ή ειδική διατροφή, σε μόλις 60 δευτερόλεπτα την εβδομάδα!

Ρούλα Σκουρογιάννη

Εφευρέτης της μεθόδου της Οστεογονικής Φόρτισης, είναι ο Δρ. JohnJaquish, με πολυετή εμπειρία στην έρευνα της βιοϊατρικής μηχανικής, ο οποίος αναφερόμενος στη φιλοσοφία της μεθόδου, τονίζει πως είναι γνωστή στους επιστήμονες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φυσιολογία εδώ και δεκαετίες, αλλά σήμερα, χάρη σε εκατοντάδες νέες μελέτες αλλά και στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, μπορεί πολύ εύκολα πλέον να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Το σύστημα OsteoStrong

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα τεσσάρων ρομποτικών μηχανημάτων (δύο μηχανήματα ώθησης & δύο μηχανήματα έλξης) φυσικής ενδυνάμωσης των οστών και των μυών του σώματος με μια μόνο ελάχιστης διάρκειας συνεδρία την εβδομάδα, βελτιώνει την οστική πυκνότητα, την ισορροπία, την αθλητική επίδοση και τη στάση σώματος, ενώ αναγεννά όλο το μυοσκελετικό σύστημα, χωρίς να προκαλεί καταπόνηση στις αρθρώσεις και τη μέση.

osteostrong2

Απαντώντας σε ερώτηση του eaete.gr, για το μυστικό του μαγικού μηχανισμού των 60΄΄ που χαρίζει την οστική αναγέννηση, ο Δρ. Janquish εξήγησε ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο οστικής ενδυνάμωσης βασίζεται στη λογική της έντονης συμ-πίεσηςστη  μηχανική άσκησης πίεσης στον άξονα του οστού (από τη μία άκρη του οστού στην άλλη) σε ένα επίπεδο πίεσης πολύ υψηλό, παρόμοιο με αυτό μίας πρόσκρουσης στο έδαφος και αποδίδει βελτίωση σε όλο το μυοσκελετικό σύστημα. Εξήγησε ότι όταν το φορτίο πίεσης προς στα οστά αυξάνεται, τότε αυτά αυτο-αναπλάθονται και σταδιακά γίνονται πιο δυνατά και ανθεκτικά σε μεγαλύτερα φορτία πίεσης, διευκρινίζοντας ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα της οστεογονικής φόρτισης, που είναι και η βάση για το OsteoStrong, έχουν τεκμηριωθεί σε περισσότερες από 25.400 κλινικές μελέτες.

Επεσήμανε ότι από την ηλικία των 30 χρόνων και έπειτα το ανθρώπινο σώμα χάνει ετησίως το 1% της οστικής του μάζας, με αποτέλεσμα μια σειρά από μυοσκελετικά προβλήματα, σταδιακή μείωση της δύναμης και περιορισμό της ευκινησίας. Μιλώντας για τη βασική αρχή της μεθόδου OsteoStrong, εξήγησε ότι «το μυοσκελετικό σύστημα αντιδρά στην άρση βαρών και στις ισχυρές δυνάμεις που του ασκούνται από τη διαχείριση του ίδιου του βάρους, αναπτύσσοντας νέα οστική και μυϊκή μάζα και πρόσθεσε ότι το σύστημα έχει δοκιμαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα σε χιλιάδες άτομα σε όλον τον κόσμο που υποφέρουν από οστεοπόρωση ή βρίσκονται στα πρώτα στάδια της οστεοπενίας. Γι’ αυτό και η μέθοδος έχει χαρακτηριστεί από τον Dave Asprey, τον «πατέρα» του όρου, το «απόλυτο biohack», ένας θετικός τρόπος να αλλάξει κανείς τη ζωή και το σώμα του».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη δυνατότητα μακροχρόνιας διατήρησης της οστικής βελτίωσης με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο της υψηλής κρούσης άσκησης, ακόμα και μετά την παύση εφαρμογής του πρωτοκόλλου και τόνισε την παράλληλη βελτίωση της ψυχολογίας των ασκούμενων με τη μέθοδο που νιώθουν –εκτός από την ευεξία της σωματικής ενδυνάμωσης– ότι μπορούν πλέον να έχουν τον έλεγχο πάνω στο σώμα τους και να καθυστερούν τις συνέπειες της σωματικής αδυναμίας που έρχονται με την ηλικία, αλλά και τον τραυματισμό ή μία ασθένεια.

Ο Kyle ZagrodzkyΙδρυτής και CEO της OsteoStrong FranchisingL.L.C. «Αυτό που κάνει το σύστημα OsteoStrong τόσο συναρπαστικό είναι ότι τα μέλη μας βλέπουν ριζικά και μετρήσιμα αποτελέσματα καταβάλλοντας προσπάθεια μόλις 60 δευτερολέπτων, μία φορά την εβδομάδα, φορώντας τα καθημερινά τους ρούχα. Μετά τις συνεδρίες, δεν αισθάνονται κούραση, δεν ιδρώνουν και δεν «πιάνονται», συνεπώς μπορούν να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους χωρίς καθυστέρηση ή επιβάρυνση. Στην OsteoStrong βλέπουμε νεαρούς αθλητές που βελτιώνουν τις επιδόσεις τους μετά από λίγες μόνον συνεδρίες, μεσήλικες που εξαλείφουν τον πόνο στις αρθρώσεις και στην πλάτη, ανακτώντας τη δύναμη και τη ζωτικότητά τους, αλλά και άτομα ηλικίας 70, 80 ή 90 ετών που αναστρέφουν την οστεοπόρωση και  αποκτούν την οστική πυκνότητα ενός τριαντάχρονου. Είναι ένα πραγματικά πρωτοποριακό σύστημα που προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους».

Το σύστημα OsteoStrong δεν αποτελεί μέθοδο μυϊκής εκγύμνασης

Απαντώντας στο ερώτημα αν η OsteoStrong αντικαθιστά την άσκηση στο γυμναστήριο, οι δύο ομιλητές διευκρίνισαν ότι η OsteoStrong δε συνιστά γυμναστική, ωστόσο είναι απολύτως συμβατή με την άσκηση και επιπλέον αυξάνει τα οφέλη της, λειτουργώντας προληπτικά σε τυχόν τραυματισμούς που μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρκειά της.  Αναφερόμενοι στους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής είπαν ότι διαθέτουν την υψηλότερη οστική πυκνότητα μεταξύ όλων των αθλητών λόγω των τεράστιων φορτίων που δέχονται στα οστά τους. Ωστόσο, αναγκάζονται να αποσυρθούν από την ενεργό δράση πολύ νωρίς, ακόμα και στα 20 τους χρόνια, λόγω της υπερβολικής καταπόνησης των αρθρώσεών τους. Η OsteoStrong έχει αποδειχθεί ότι παρέχει όλα τα οφέλη της οστεογονικής φόρτισης, συμβάλλοντας στην οστεογένεση χωρίς όμως τραυματισμούς κι επιβάρυνση των αρθρώσεων.

Για την έλευση της OsteoStrong στην Ελλάδα, η κα Μυρτώ Μαυρολέων, Εκπρόσωπος της OSTEOFIT A.E., επισημαίνει ότι: «Η Osteofit AE είναι θυγατρική της Osteofit Entreprises Company Ltd με έδρα την Κύπρο, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα ανάπτυξης του δικτύου της OsteoStrong για την Ελλάδα και την Κύπρο με τη μορφή είτε ιδιόκτητων κέντρων είτε franchise. Δημιουργήθηκε με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων μας, χαρίζοντας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ελευθερία, ανεξαρτησία κινήσεων και ποιότητα ζωής. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, στο σώμα, στο πνεύμα και στις καθημερινές συνήθειες – και η OsteoStrong μας δίνει αυτή τη δυνατότητα με τρόπο άμεσο και μετρήσιμο».

Το πρώτο κέντρο της OsteoStrong λειτουργεί στο Μαρούσι (Σώρου 3-5) από χτες, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου. Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη δικτύου σε όλη τη χώρα στην επόμενη πενταετία.  

Facebook Comments

POST A COMMENT.