Η αγαπημένη μας Κική Σεγδίτσα έφυγε – Το πνευματικό της έργο παραμένει

kiki_segditsa

Στις 11 Ιανουαρίου 2019, έφυγε από τη ζωή η γυναίκα με την ισχυρή πνευματικότητα και το χάρισμα να έχει προικισμένα μυαλά που «ανθίζουν», η πολυαγαπημένη μας  Κική Σεγδίτσα.

Αφιερωμένο στην αγαπημένη μου Φίλη
Της Ανθής Πουσίου – Πίκουλα

Μέλους
  Δ.Σ. της  Ε.Α.Ε.Τ.Ε

Επί σειρά ετών σμίλευσε τη σκέψη μας, οδηγώντας τη σε πνευματικά και ψυχικά μονοπάτια πορείας με ζωντανές αντιλήψεις. Έχοντας τη μεγάλη ευτυχία να είμαι φίλη της επί σειρά πολλών ετών, παρακολούθησα όλο το έργο της, το οποίο θα μπορούσε να την κατατάξει ως τη γυναίκα που κόσμησε και φώτισε με το πνευματικό της άστρο τη δημοσιογραφία, το σενάριο, το θέατρο, το ραδιόφωνο, την ποίηση, τα μυθιστορήματα και, γενικότερα, την πνευματική και πολιτιστική ζωή των.

Ήταν ο άνθρωπος με την ισχυρή προσωπικότητα που κατάφερνε να μας «ταξιδεύει».
Ήταν εντυπωσιακή η δεξιοτεχνία της να μας «αγγίζει», με έναν απλό αλλά και ανθρώπινο τρόπο  επικοινωνίας. Έμπρακτα κατόρθωνε να μας θυμίζει ότι ζει πάντα κοντά μας, με τα έργα της, που ποτέ δε θα σταματήσουν να μας κάνουν να την αισθανόμαστε σαν καλή οικοδέσποινα πνευματικής μας τροφής.

Ως άνθρωπος διακρίνετο από απλότητα, ανθρωπιά, ευθύτητα και ευαισθησία. Πάντα, ζούσε με χαμηλούς τόνους, συνδυάζοντας το υψηλό πνευματικό επίπεδο της με το αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό της.  Το μεγάλο της έργο θα μας συνοδεύει πάντοτε. Η ισχυρή προσωπικότητά της θα μας οδηγεί.
Ποτέ δε θα ξεχάσω τα έντονα και ειλικρινή μάτια της.
Αυτά που πάντοτε πρόδιδαν την απλότητα και την καλοσύνη.

Α.Π.

Για την ΕΑΕΤΕ, ήταν ιδιαίτερη χαρά όταν, πριν ενάμισι χρόνο περίπου, παρουσίασε μέσα από τη ιστοσελίδα της το διήγημα της Κικής Σεγδίτσα, «Τα μυστικά παράθυρα – Ιστορίες γυναικών».
Αξίζει να το ξαναθυμηθούμε σήμερα, διαβάζοντάς την παρουσίασή του εδώ.

Facebook Comments

POST A COMMENT.